انتقال بیماری پوستی از طریق دستگاه لیزر
در چه صورتی امکان انتقال بیماری از دستگاه لیزر وجود دارد؟
به روز رسانی شده در تاریخ 1401/08/29 – 2022/11/20
در انتقال بیماری از طریق دستگاه لیزر، بعضی از ویروس ها مانند ویروس تبخال و زگیل تناسلی از طریق دستگاه های آلوده به شما سرایت می کنند
از طرفی سر اکثر دستگاه های لیزر قابل استریل کردن توسط دستگاه های حرارتی نیستند. لذا جهت جلوگیری از انتقال بیماری های عفونی بخصوص زگیل تناسلی استفاده از سلفون های یکبار مصرف جهت پوشش هند پیس دستگاه الزامی است.
عوارض لیزر موای زائد چیست؟
عوارض روشهای درمانی مختلف به چند شکل پدیدار میشوند. برخی عوارض طبیعی هستند. به هر حال در طی لیزر یا روشهای زیبایی دیگر، شما دارید تغییری در ساختار طبیعی بدن ایجاد میکنید و باید انتظار داشته باشید که بدن شما به آن تغییر واکنش نشان دهد. عوارض طبیعی لیرز موهای زائد شامل درد اندک، التهاب و قرمزی پوست میشود. این عوارض معمولاً موقتی هستند و خیلی زود ناپدید میشوند.
بیشتر بخوانید: عوارض احتمالی لیزر موهای زائد که ممکن است پیش بیاید.
برخی عوارض لیزر موهای زائد مانند پوسته پوسته شدن، موقتی و طبیعی هستند؛ ولی به ندرت مشاهده میشوند. سایر عوارض لیزر مانند تغییر رنگ پوست و ایجاد اسکار، عوارض حاد این روش درمانی محسوب شده و معمولاً ناشی از خطای درمانی هستند. به طور کلی لیزر موهای زائد روشی بسیار ایمن بوده و عوارض جانبی به ندرت مشاهده میشوند.

آیا بیماری های ویروسی و عفونی از طریق لیزر موهای زائد قابل انتقال هستند؟
یکی از مواردی که همیشه متقاضیان لیزر موهای زائد، نگران آن هستند، انتقال بیماریها با استفاده از لیزر است. بهتر است بدانید که برخی از بیماریهای مانند زگیل تناسلی و تبخال تناسلی میتوانند از طریق مراکز لیزر و اپلاسیون انتقال پیدا کنند. انتقال زگیل تناسلی از طریق لیزر موهای زائد متأسفانه امکانپذیر است. اگر مراجعین قبلی آلوده به ویروس اچ پی وی بوده باشند، سر تماسی لیزر آلوده شده و احتمال انتقال ویروس به نفرات بعدی زیاد است. در صورت استفاده از سر لیزری که بر روی پوست نفر قبلی گذاشته شده و مبتلا بودن آن شخص به این ویروس، زگیل تناسلی میتواند به راحتی به شما منتقل شود.
روش های جلوگیری از انتقال بیماری در لیزر موهای زائد
اگر قصد دارید لیزر موهای زائد را انجام دهید، با رعایت موارد زیر می توانید از انتقال زگیل تناسلی از طریق لیزر موهای زائد و همچنین ابتلا به سرطان دهانه رحم جلوگیری کنید:
- به مراکزی مراجعه کنید که برای لیزر موهای زائد از لیزرهای غیرتماسی استفاده می کنند.
- اگر دستگاه لیزر موهای زائدتان از نوع تماسی است، استفاده از روکش سلفونی یکبار مصرف برای هر نفر می تواند از انتقال زگیل تناسلی موقع لیزر جلوگیری کند.
- برای جلوگیری از انتقال زگیل تناسلی با لیزر موهای زائد بهتر است به مطب پزشکان و مراکز معتبر مراجعه کنید.
- همچنین بهتر است از انجام لیزر موهای زائد در سالن های زیبایی و مراکز مشابه آن بپرهیزید، چون متاسفانه خیلی از این مراکز و سالن ها به دلیل نداشتن آگاهی های کافی نمی توانند به درستی اصول بهداشتی را برای پیشگیری از انتقال بیماری ها رعایت کنند.

ضدعفونی دستگاه لیزر
ناحیه تماسی (قسمتی از هندل)
بر اساس دسته بندی بالا ناحیه تماسی هندل این دستگاه در دسته سوم (غیر بحرانی قرار خواهد گرفت) و بر همین اساس از ضد عفونی کننده سطح پایین جهت تمیز کردن آن باید استفاده شود . در ادامه دو نوع ضدعفونی کننده پیشنهادی به همراه توضیحات مربوطه ارائه خواهد شد.
الکل
الکل اتیلیک (اتانول70) درصد و ایزوپروپیل الکل 60-70 درصد (ایزوپروپانل) آنتی سپتیک ها و ضدعفونی کننده های موثری هستند که سرعت عمل مناسبی دارند اما به سرعت نیز تبخیر می شوند و از خود اثری بر جای نمی گذارند. الکل ها بر روی مایکوباکتریوم ها موثرند اما تاثیری بر روی اسپورها ندارند. فعالیت و تاثیر الکل ها بر روی ویروس ها متغیر است. ویروس های بدون پوشش مثل پولیو ویروس مقاومت بیشتری نسبت به الکل ها به خصوص ایزوپروپانل از خود نشان می دهند.
اتانول با غلظت 70 درصد استفاده می شود زیرا قدرت نفوذ و تاثیر آن د ر این غلظت از الکل مطلق بیشتر است . برای ضدعفونی کردن سریع سطوح تمیز و صاف و همچنین ترمومترها، پروب ها و لوازم الکتریکی که نمی توان آن ها را د ر مایعات ضدعفونی کننده قرار داد از الکل استفاده می شود.
جهت ضد عفونی کردن؛ گاز استریل را آغشته به الکل 70 درصد نموده و سر هندل را تمیز نمایید.

اسپری سولارسپت:
محلول ضدعفونی کننده و پاک کننده با اثر سریع جهت سطوح کوچک و تجهیزات الکترونیکی است.
دکونکس سولارسپت محلول ضدعفونی کننده آماده مصرف می باشد که تنها باید آن را اسپری نمود. این محلول دارای قدرت تاثیرگذاری سریع به صورت اسپری بوده و تنها در مدت 2 دقیقه علاوه بر این که تمامی عوامل بیماری زا را نابود می کند سریعا تبخیر شده و باعث می شود تا وسایل برای به کارگیری مجدد به سرعت آماده شوند. مرطوب نمودن سطح مورد نیاز با این ماده شرط اصلی از بین بردن کامل و موثر میکروب ها است. برای هندل دستگاه حداکثر 1 میلی لیتر از این ماده مورد نیاز است.
استفاده از سری شخصی یا یکبار مصرف
در سال های اخیر به دلیل افزایش نگران کننده بیماری های تماسی واگیر دار و احساس نیاز به مراقبت های پیشگیری، سر اصلی لیزر تماس بسیار کمی با سطح پوست دارد که همواره قبل و بعد از انجام لیزر توسط محلول های ضدعفونی کننده بیمارستانی (مخصوص اتاق عمل) استریل شود.اما با وجود سری یکبار مصرف لیزر این سطح تماس محدود به سری یکبار مصرف شده است که باعث اطمینان خاطر مراجعان می شود..
استفاده از لیزر های غیر تماسی
بعضی از انواع دستگاه های لیزر موهای زائد، سر غیر تماسی دارند که بدون تماس با پوست لیزر را انجام می دهند. به هیچ عنوان انتقال زگیل تناسلی، تبخال تناسلی یا هر بیماری پوستی دیگر با این دستگاه ها امکان ندارد.

قیمت سری یکبار مصرف دستگاه لیزر؟
قیمت این سری ها معمولا با توجه به یک بار مصرف بودن آن ها کم می باشد و معمولا حدود 3500 تومان می باشد.
تاثیر موهای ناحیه تناسلی در زندگی افراد
- یک سد در مقابل ورود میکرواگانیسمها به بدن هستند.
- کنترل درجه حرارت بدن: موها با گرفتن درجه حرارت محیط اطراف به خود، اتلاف گرما را کاهش می دهند.
- از سائیدگی و زخم شدن پوست محافظت می کنند.
- هر گونه سائیدگی و از بین رفتن یا زخم شدن پوست ناحیه تناسلی محلی برای ورود باکتری و ویروسها می باشد.
- موهای ناحیه تناسلی حس لامسه را تقویت می کنند.
همچنین بخوانید: همه چیز درباره مراقبت های پس از لیزر!
مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد ناحیه بیکینی
در ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی مراقبت های زیر را انجام دهید:
- لباس نخی و آزاد بپوشید.
- از لمس کردن پوست در ناحیه درمان خودداری کنید.
- جهت پیشگیری از عفونت و کمک به ترمیم پوست، از مالش شدید یا اعمال فشار بر پوست به مدت ۴ تا ۵ روز خودداری کنید.
- از تراشیدن مو ها تا ۷۲ ساعت بعد از جلسه درمانی خودداری کنید.
- از اعمال محصولات دارای رایحه یا کرم های سفید کننده به مدت ۴۸ ساعت اجتناب کنید.
- بعد از لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی در صورت بروز تاول یا دلمه، جهت پیشگیری از بروز جای زخم از خاراندن آن ها خودداری کنید.
- ژل ۱۰۰ درصد آلوئه ورا را فقط بر روی ناحیه بیکینی اعمال کنید.
- از رفتن به باشگاه، سونا، جکوزی و استخر خودداری کنید.
- ناحیه بیکینی را به مدت ۴۸ ساعت تمیز و خشک نگه دارید.
- در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن از آب ولرم استفاده کنید.
- از انجام هر گونه فعالیت ورزشی خودداری کنید.

سخن پایانی
انجام لیزر می تواند باعث انتقال بیماری های عفونی و ویروسی شود اما با انجام روش هایی ساده می تواند از انتقال بیماری جلوگیری کرد پس شما عزیزانی که قصد انجام لیزر دارید میتوانید از روش لیزر غیر تماسی برای کاهش انتقال بیماری استفاده کنید. همچنین می توانید با تهیه سری های یک بار مصرف و از همه مهم تر انتخاب مرکز مناسب و تخصصی برای انجام فرایند لیزر از انتقال میکروب و بیماری های مختلف جلوگیری نمایید.