رفع جای جوش در خانه با 6 ماده طبیعی و در دسترس
برای خشک و از بین رفتن جوش می توان از راهکار های خانگی مثل آبلیمو، جوش شیرین و... استفاده کرد
درمان جوش صورت و رفع جای جوش، یکی از اصلی ترین دغدغه های افرادی است که به زیبایی خود بسیار اهمیت داده و همواره درگیر این موضوع هستند. طبیعتا هیچ کس علاقه ای به ماندن جای جوش روی صورتش ندارد! خود جوش را به راحتی می توان از بین برد، اما رفع جای جوش گاهی بسیار سخت تر خود جوش است. جوش های معمولی، در مدت یک تا دو ماه جایشان از بین می رود اما ممکن است گاهی بر اثر عوامل خاص، جای جوش خطرناک تر و ماندگارتر شود. روش های بسیاری با استفاده از مواد طبیعی برای درمان جوش صورت وجود دارد.
این ترکیبات طبیعی کمک زیادی به از بین بردن جوش می کنند. اما گاهی جای جوش ها خیلی مقاوم می شوند و به آسانی از بین نمی روند. اما جای هیچ نوع نگرانی نیست، چون که از بین بردن جوش و رفع جای آن امری غیر ممکن نیست.

جای جوش به چه حالتی گفته می شود؟
این حالت، اثری است که بعد از آسیب پوستی یا آکنه بر روی پوست باقی خواهد ماند. وقتی فولیکول مو یا منافذ پوست با چربی های اضافی، سلول های مرده یا حتی عوامل خارجی مانند باکتری ها پر می شوند، جوش ایجاد می شود. سپس این منافذ متورم شده تا در مناطق جداکننده فولیکول شکاف ایجاد کنند. اگر این شکاف نزدیک سطح پوست ایجاد شود، جوش کوچک خواهد بود و زود بهبود می یابد. جوش، یک دستی بافت پوست را بر هم می زند و حالتی مانند زخم روی پوست ایجاد می کند. اگر این زخم به درستی درمان نشود ممکن است باکتری های موجود در آن به طور کامل از بین نروند و دوباره جوش بزنید.
راهکارهای خانگی
آبلیمو
خواص روشن کننده ای در آب لیمو برای پوست شناخته شده است. آب لیمو حاوی آلفا هیدروکسی اسید (AHA) است که یکی از رایج ترین مواد تشکیل دهنده کرم های برطرف کننده جای جوش بهحساب می آید. این ماده همچنین پوست را ترمیم و جوان سازی می کند. آب لیمو تازه را با فشردن لیمو ترش بگیرید. اگر پوست تان حساس است با کمی آب آن را رقیق کنید. با یک تکه پنبه، آب لیمو را روی جای جوش ها بمالید.
کمی زمان بدهید تا خشک شود. با آب خنک پوست صورت تان را بشویید. هر دو روز یک بار این کار را تکرار کنید تا در مدتی کوتاه از تیرگی های جای جوش خلاص شوید. بعد از هر بار استفاده از این روش، حتما پوست تان را با میزان کافی مرطوب کننده رطوبت دهی کنید. آب لیمو با وجود قدرت زیادی که در از بین بردن تیرگی های پوست و جای جوش دارد می تواند پوست را به شدت خشک کند.

جوش شیرین
این ماده خاصیت لایه برداری دارد. بنابر این می تواند به عنوان یک درمان خانگی برای از بین بردن جای جوش بهکار رود. این ماده با ساییدن بافت نقاط تیره و جای جوش، باعث می شود این نقاط به تدریج از بین بروند. اگر مرتب از آن استفاده کنید می توانید به سرعت جای جوش هایتان را از بین ببرید. برای این کار ابتدا باید خمیری از بی کربنات سدیم تهیه کنید. جوش شیرین را در ظرفی بریزید، کمی آب اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری یک دست آماده شود. خمیر را روی جای جوش قرار بدهید. بگذارید خمیر در طول شب روی جوش بماند و صبح آن را بشویید.
جوش شیرین همچنین باعث درخشندگی پوست می شود. اگر می خواهید پوستی جوان و درخشان داشته باشید، می توانید در دستورالعمل بالا، گلاب را جایگزین آب معمولی کنید. با استفاده مداوم، طی چند روز تا یک هفته از شر جای جوشها خلاص می شوید.
بیشتر بدانید: پماد کلیندامایسین یکی از بهترین داروها برای رفع جای جوش است.
عسل
درمان خوبی برای آکنه و جوش های قرمز و ملتهب است. عسل به علت خاصیت ضدباکتری که دارد درمان خوبی برای بسیاری از مشکلات پوستی محسوب می شود. یکی از این کاربردها از بین بردن نقاط تیره و جای جوش های پوستی است. توصیه می شود برای درمان جای جوش از عسل خام استفاده کنید.
روش استفاده به صورت زیر است:
کمی عسل خام را مستقیما روی نقطه جوش قرار بدهید. بگذارید شب تا صبح روی صورت تان بماند و صبح آن را با آب تمیز بشویید. این کار را هر روز تکرار کنید تا به سرعت و بهطور دائمی از شر جای جوش ها خلاص شوید.
آب سیبزمینی
آب سیب زمینی یکی از بهترین درمان های خانگی برای از بین بردن نقاط تیره و لکه های پوستی است. اگر جای جوش ها روی صورت تان باقی مانده است یکی از بهترین گزینه ها برای از بین بردن سریع و دائم این لکه ها، آب سیب زمینی است. یک سیب زمینی آب دار و تازه را به ورقه های نازک برش دهید و مستقیما روی نقاطی که دارای لکه های تیره هستند قرار بدهید. بگذارید برش های سیب زمینی چند دقیقه روی صورت تان بماند. صورت تان را با آب ولرم بشویید. می توانید تأثیر این روش را با رنده کردن سیب زمینی و تهیه ماسک سیب زمینی و عسل تقویت کنید. این کار جای جوش ها را طی چند هفته کاملا برطرف می کند.
آب خیار
در فرهنگ های مختلف، آب خیار یکی از موارد پرطرفدار و پر کاربرد برای ترمیم و التیام پوست است. خیار غنی از پتاسیم و ویتامین A است. بیشتر افراد برای درمان جای جوش و عوارض پوستی دیگر، برش های آن را مستقیما روی پوست خود قرار می دهند. خیار همچنین به صاف و شفاف شدن پوست تان کمک می کند. آب خیار را با رنده کردن یا له کردن بگیرید. آب آن را به صورت تان بزنید و بگذارید شب تا صبح بماند و صبح صورت تان را با آب ولرم بشویید. این روش شاید زمان زیادی ببرد و نتواند یک شبه شما را از شر همه جای جوش ها خلاص کند، اما با استفاده مداوم و روزانه از آن، پوستی صاف و سالم به شما هدیه می دهد.
آلوئه ورا
آلوئه ورا دارای آنزیم ها، مواد مغذی و پلی ساکاریدها است و خاصیت ضدقارچی و ضد باکتریایی دارد. بلافاصله بعد از به وجود آمدن جوش می توانید با درمان بهموقع آن از به وجود آمدن جای جوش جلوگیری کنید. آلوئه ورا یک ماده مفید طبیعی برای از بین بردن لک و تیرگی پوست بشمار می رود. یک برگ تازه و باطراوت آلوئه ورا را انتخاب کنید. آن را بفشارید تا ژل آلوئه ورا به دست آید. به آرامی با انگشتان تان این ژل را روی نقاط جوش دار یا تیره ماساژ بدهید. این کار را دو بار در روز به مدت چند هفته تکرار کنید تا جای جوش های شما به روشی طبیعی از بین بروند.

سخن آخر
در این مقاله سعی شد تا روش هایی ارزان و راحت با استفاده از مواد طبیعی برای از بین بردن جای جوش را به شما معرفی کنید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده و تاثیری بر شادابی و زیبایی پوست شما داشته باشد.