مقالات مرتبط با خدمات مو و ابرو

همه چیز درباره کاشت مو بدون بانک مو!

بانک مو چیست؟

بانک مو، قسمتی از بدن است که تراکم موی زیادی داشته و گرافت های موجود در آن برای کاشت مو بسیار مناسب هستند. اگرچه بهترین بانک مو، قسمت پشت سر است اما اگر دچار طاسی شدید باشید، پزشک به سراغ موی سایر قسمت های بدن خواهد رفت. برای این منظور باید جنس و ضخامت مو، تراکم مو، سلامت پوست سر و رنگ موی سایر قسمت ‌های بدن را با دقت بررسی کند تا متوجه شود آیا گزینه مناسبی برای بانک مو هستند یا خیر.

کاشت مو بدون بانک مو چگونه انجام می شود؟

در چه صورت کاشت مو بدون بانک مو انجام می گیرد؟

الگوی ریزش مو در خانم‌ها و آقایان متفاوت است. با اینکه الگوی ریزش مو در آقایان مشابه یکدیگر است، اما در برخی از افراد ممکن است این ریزش پیشرفته ‌تر باشد. اولین اقدام اساسی برای کاشت مو تشخیص الگوی ریزش مو توسط پزشک متخصص است. یعنی با پایان یافتن ریزش مو در آقایان مشخص می‌ شود که وضعیت بانک موی وی چگونه است.
اگر قبل از پایان یافتن ریزش مو اقدام به کاشت مو کنید، نتیجه مطلوبی برای شما نخواهد داشت. به همین دلیل در مرحله اول بهتر است که دلیل ریزش موی خود را بدانید تا با مشورت با پزشک متخصص خود، بهترین راه حل را برای ریزش موی خود انتخاب کنید. اگر تشخیص جراح بر کاشت مو بود، باید بانک موی شما مشخص شود.
در برخی موارد ریزش مو بسیار شدید است، به طوری که بانک مو نیز دچار ریزش و کم پشت شدن موها می ‌شود. در چنین شرایطی دو مشکل وجود خواهد داشت:

  1. یا به اندازه کافی مو در بانک مو وجود ندارد تا به بخش‌های جلوی سر پیوند زده شود.
  2.  و یا ممکن است در آینده موهای باقی مانده در بانک مو، باز هم دچار ریزش شوند.

در هر دو صورت، امکان برداشت مو از بانک مو وجود ندارد و باید از روش ‌های کاشت مو بدون داشتن بانک مو استفاده کرد.

کاشت مو با استفاده از موهای مصنوعی

از راه ‌های مختلفی می توان ناحیه ‌هایی از سر که دچار ریزش مو شده‌ اند را پوشش داد. یکی از این روش‌ ها کاشت مو مصنوعی دائمی است. بنابراین کاشت موی مصنوعی نوعی عمل زیبایی است که برای درمان ریزش مو، طاسی یا کم ‌پشت شدن مو انجام می ‌شود. در این روش متخصص پوست و مو تارهای مصنوعی را در نواحی طاس و کم ‌موی سر در زیر پوست قرار می ‌دهد. از آن جایی که در این روش برخلاف کاشت موی طبیعی، موهای کاشته‌ شده رشد نمی کنند، به آن کاشت موی غیرقابل رشد هم می ‌گویند.

کاشت مو بدون بانک مو به وسیله مو مصنوعی

عوارض احتمالی کاشت مو بدون بانک مو

به طور کلی، این روش عوارض خاصی نداشته و مانند سایر روش های کاشت مو عوارض طبیعی و معمول دارد. ولی این نکته را هم در نظر داشته باشید که عوارضی که مشاهده می شود-ند بستگی به روشی دارد که کاشت مو انجام می شود.

دلایل از بین رفتن بانک موی سر

الگوی ریزش موی سر در آقایان بسیار شبیه به هم است. معمولا به دلایل ژنتیکی یا هورمونی این ریزش اتفاق می ‌افتد. معمولا ریزش از شقیقه ‌ها شروع می ‌شود و خط رویش مو از بین می‌ رود. سپس رفته رفته این ریزش به سمت بالا و وسط سر کشیده می‌ شود. الگوی ریزش موی آقایان تا پایان ۳۰ سالگی کامل خواهد شد. معمولا موهای بالای گوش، دور سر و پشت سر کمتر دچار ریزش می ‌شود. به ویژه موهای پشت سر که کم و بیش تراکم خود را حفظ می‌ کند.
با این حال ممکن است در برخی افراد بعد از سن ۲۵ تا ۳۰ سالگی، همچنان ریزش مو ادامه داشته باشد. در این حالت با ریزش شدید موی سر و از دست رفتن بانک موی سر روبرو هستیم. در چنین وضعیتی اگر ریزش مو در نواحی پشت و بغل سر بیش از یک حدی باشد، دیگر نمی ‌توان از آن نواحی به عنوان بانک مو استفاده کرد.
در این موارد از روش کاشت مو بدون بانک مو بهره می ‌بریم. موهای دیگر نقاط بدن مانند ریش یا سینه و پشت ران به عنوان بانک موی جایگزین استفاده خواهند شد.

کاشت مو بدون بانک مو و دلایل از بین رفتن بانک مو

نکاتی که باید در مورد کاشت مو بدون بانک مو بدانید!

تمام روش­‌های کاشت و ترمیم مو بدون بانک مو دارای مزایا و معایبی است؛ پس قبل از هرگونه عمل لازم است که برای انتخاب بهترین روش متناسب با شرایط خود با پزشک مشورت کنید.
هزینه کاشت و ترمیم مو بدون بانک مو در مقایسه با کاشت طبیعی (با بانک مو) بالاتر بوده؛ بنابراین برای رسیدن به نتیجه دلخواه‌تان و جلوگیری از هدر رفتن هزینه در انتخاب الیاف موردپسندتان دقت کنید.
در مواردی که نیاز به جراحی داشته باشد، باید نکات زیر را رعایت کنید:

  1. حداقل دو هفته قبل از عمل از مصرف هرگونه ماده خوراکی، دارو، نوشیدنی ‌های الکلی و کافئین دار که باعث رقیق شدن خون می ‌شوند، خودداری کنید.
  2. از مصرف مواد غذایی یا داروهای حاوی ویتامین B و E اجتناب کنید؛ زیرا مصرف این گونه غذاها ممکن است منجر به خونریزی بیش از حد در طول عمل شود.
  3. در روز عمل موهای خود را کاملا بشویید و به هیچ عنوان از ژل و اسپری استفاده نکنید.

بعد از عمل نیز مراقبت ‌های خاص خود را می‌ طلبد؛ زیرا پیوندهای موی تازه کاشته ‌شده بسیار شکننده است و در صورت عدم مراقبت صحیح احتمال ریزش آن ‌ها بسیار زیاد است. توصیه می‌ شود بعد از عمل به نکات زیر توجه کنید:

  1. در طول دوره نقاهت از داروهایی مانند آنتی‌ بیوتیک‌ ها و مسکن ها استفاده کنید.
  2. مطابق با توصیه پزشک پس از گذشت چند روز، موهای خود را به آرامی و با ملایمت شستشو دهید.
  3. از انجام فعالیت ‌ها و ورزش ‌های سنگین خودداری کنید.
  4. به مدت چند هفته پس از عمل، باید در حالت نیمه نشسته بخوابید تا از تعریق زیاد یا لمس تصادفی هر چیزی با موهای کاشته شده در شب جلوگیری شود.
  5. ماساژ و پاکسازی منظم سر برای حفظ سلامت پوست سر و جلوگیری از هرگونه عفونت ضروری است.

کاشت مو بدون بانک مو چه تفاوتی با دیگر روش های کاشت مو دارد؟

هنگامی که فرد بانک موی مناسبی داشته باشد، کاشت مو به راحتی با با بانک مو قابل انجام است. اما گاهی افرادی هستند که بانک مو ندارند یا بانک موی آن‌ ها بسیار ضعیف است. در این گونه موارد باید از روش‌ های کاشت مو بدون بانک مو استفاده کرد. به عنوان مثال می‌ توان از موهای ریش و بدن برداشت کرد و به سر پیوند داد. به علاوه، امکان استفاده از بانک موی دیگران، تارهای موی مصنوعی و سلول ‌های بنیادی هم وجود دارد.

چه روش هایی از کاشت مو به بانک مو نیازی ندارند؟

کاشت مو به روش HRT

روش Hair replace system teranslate یا به اختصار ترمیم مو با روش HRT یک روش ترمیمی برای افرادی است که بانک موی مناسبی ندارند. در این روش از ترمیم مو، لایه ‌ای شبیه سازی شده از پوست سر ایجاد می ‌شود که موهای شما به صورت طبیعی بر روی این لایه قرار می‌ گیرند. این موها توسط موادی به اسم کراتین روی پوست سر شما کاشته می ‌شوند. این روش هزینه بسیار بالایی نسبت به کاشت موی طبیعی دارد و روشی دائمی در ترمیم مو محسوب نمی ‌شود. لازم به ذکر است افرادی که از این روش برای ترمیم موی خود استفاده کرده ‌اند، به دلیل امکان عدم رشد مجدد نمی‌ توانند موهای خود را کوتاه کنند. ظاهر مصنوعی و ریزش موهای طبیعی به دلیل افزایش چربی و تعرق موی سر از دیگر معایب این روش محسوب می‌ شود.

کاشت مو بدون بانک مو با روش HRT
روش HRT در کاشت مو بدون بانک مو

کاشت مو با روش BHT

کاشت مو به روش BHT روشی متداول در کاشت مو برای افرادی است که بانک موی مناسبی ندارند. در این روش فولیکول‌ های مو از نواحی مختلف بدن برای عمل کاشت مو برداشته می ‌شوند و سپس این فولیکول ‌ها در نواحی بدون مو یا کم پشت کاشته می‌ شوند. اطراف قفسه سینه، کمر، ران‌ ها، کتف، ساق پا و سایر نقاط پر موی بدن نواحی هستند که برداشت پیاز مو جهت انجام عمل کاشت مو از آن‌ها صورت می ‌گیرد.
نوع پوست، عمق قرارگیری فولیکول‌ های مو، جهت فولیکول ‎‌ها و ضخامت مو از تفاوت ‌های اساسی بین موهای بدن و موهای سر محسوب می‌ شود. به همین دلیل ظرافت در انجام این مدل کاشت مو و توجه به این نکات بسیار حائز اهمیت است. این روش مشابه انجام عمل کاشت مو به روش FIT می‌ باشد. با این تفاوت که در روش FIT از ناحیه پشت سر به عنوان بانک مو استفاده می‌ شود.

درواقع فولیکول‌ های مو در قالب گرافت‌ هایی شامل ۲ یا ۳ فولیکول از پوست بدن خارج می‌ شوند و در ناحیه بدون موی سر کاشته می ‌شوند. به همین دلیل برای مثال اگر ۲۰۰۰ گرافت پیوند زده شود، در عمل ۴ تا ۴ هزار تار مو کاشته شده است.

کاشت مو بدون بانک مو در روش BHT
روش BHT در کاشت مو بدون بانک مو

سوالات متداول

آیا امکان استفاده از بانک موی دیگران برای کاشت مو وجود دارد؟

کاشت مو با بانک موی دیگران بسیار نادر است. زیرا در عمل کاشت مو پیوند بافت انجام می ‌شود. به دلیل متفاوت بودن DNA در افراد مختلف، این کار با دشواری ‌هایی همراه خواهد بود. اگر فولیکول ‌های موی یک شخص را به شخص دیگری پیوند دهیم؛ سیستم ایمنی آن شخص با فولیکول‌ ها به عنوان مهاجم برخورد می‌ کند. در نتیجه بدن فرد، فولیکول ‌های فرد دیگر را پس می‌ زند. به بیانی دقیق‌ تر عدم تطابق ویژگی ‌های بافتی و سیستم ‌های دفاعی بدن بین انسان‌ ها باعث می ‌شود که سیستم ایمنی بدن فولیکول ‌های وارد شده به بدن را به عنوان مهاجم تشخیص داده و فولیکول ‌های وارد شده در عمل کاشت مو را پس بزند. با توجه به موارد بالا اگر از بانک مو فرد دیگری برای عمل کاشت مو استفاده کنیم، ممکن است فردی که عمل روی آن انجام می ‌شود دچار عفونت و ریزش موی بیشتری شود. ولی در مواردی نادر می ‌توان از بانک موی افراد برای یکدیگر استفاده کرد. این موارد عبارتند از: • در دوقلوهای یکسان به دلیل داشتن ژنتیک مشابه می‌ توان از بانک موی یکی از آن‌ ها برای دیگری استفاده کرد. • اگر پیوند مغز استخوان از فردی به فرد دیگر انجام شود، می ‌توان از بانک موی آن افراد برای یکدیگر استفاده کرد.

آیا کاشت مو با موهای مصنوعی حالت مو طبیعی دارد؟

موی مصنوعی الیاف مصنوعی با کیفیت‌ های مختلفی ساخته می‌ شوند ولی همگی بر پایه لاستیک هستند. برخی از آنها بسیار براق بوده و شبیه به موی طبیعی نیستند. برخی دیگه الیاف ابریشمی نام دارند بسیار سبک و مات بوده و بیشترین شباهت را به موی انسان دارند ولی گران هستند.

هنوز امتیازی ثبت نشده

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا