BHT کاشت مو از بدن به روشی مدرن
استخراج واحدهای فولیکولی از نواحی مختلف بدن که با پوست سر متفاوتند.
به روز رسانی شده در تاریخ 1401/08/19 – 2022/11/10
کاشت مو از بدن به سر یا BHT چیست؟
اگر به موهای بدن خود دقت کرده باشید، متوجه شده ایدکه ساختار آن ها با موهای سر بسیار متفاوت است؛ الگوی رشد، ضخامت و حتی رنگ این موها تفاوت زیادی با موهای سر دارد و به همین دلیل ممکن است از خود پرسیده باشید که چطور می توان آن ها را به سر پیوند زد؟
در کاشت مو با موهای بدن یکی از مهم ترین وظایف پزشک بررسی دقیق ساختار موهای بخش های مختلف بدن مانند کناره های گوش، زیر ریش، پشت گردن، سینه، بازوها یا در بعضی موارد موهای کمر است.
این کار به منظور پیدا کردن ناحیه ای که شبیه ترین موها را به موهای سر دارد انجـــــــــام می شود و باید با دقت بالایی صورت گیرد. نکته مهم اینکه همه موهای بدن مناسب برداشت نیستند و عدم توجه به فاکتورهای موثر در برداشت باعث می شود که در نهایت موهای سر شخص حالتی غیرطبیعی و شلخته داشته باشند.
تکنیک کاشت BHT یکی از روش های نوین کاشت مو است که در برترین کلینیکهای پوست و موی جهان استفاده می شود و در حال حاضر افراد زیادی از آن نتیجه گرفته اند.

از چه قسمت هایی از بدن به عنوان بانک مو برای کاشت مو استفاده می کنند؟
نواحی مختلف بدن ما پوشیده از مو است و معمولا متقاضیان BHT تصور می کنند که می توان از همه این فولیکول ها برای کاشت استفاده کرده است. در زمان انتخاب ناحیه اهدا در بدن باید وسواس زیادی به خرج داد و نمی توان صرفا به این دلیل که در ناحیه ای مو روییده است از آن برای کاشت استفاده کرد. بر اساس تحقیقاتی که طی سال های متمادی انجام گرفته است، فقط موهایی که در نواحی زیر رشد می کنند، بهترین گزینه برای کاشت هستند.
ناحیه زیر چانه (ریش ها)
تحقیقات نشان داده است که موهای ریش بیشترین شباهت را به موهای سر دارند و به همین دلیل جزء اولین گزینه ها برای برداشت هستند. البته ریش ها دو تفاوت عمده با موهای سر دارند؛ اولین تفاوت مربوط به سرعت رشد آن ها است. معمولا موهای سر آقایان و ریش های آن ها از نظر اندازه یکسان هستند؛ اما سرعت رشد ریش ها بسیار کمتر است. علاوه بر این موهای ریش بسیار ضخیم تر از موهای سر هستند و اغلب به صورت تکی رشد می کنند. در واقع هر گرافتی که از ریش برداشته می شود، حاوی یک تار مو است و گرافت های چند تار مویی در این ناحیه وجود ندارد.
معمولا پزشکان برداشت از ریش ها را از زیر چانه انجام می دهند؛ چرا که این ناحیه اصلا در معرض دید نیست و اگر احیانا جای زخمی بر روی آن باقی بماند مشخص نخواهد بود. علاوه بر این برداشت از نواحی دیگر مانند گونه ها باعث از بین رفتن یکدستی ساختار ریش ها می شود و ظاهر آن ها را خراب می کند. در نتیجه پزشکان از قسمت زیر چانه برداشت را انجام می دهند تا افرادی که روی ریش های خود حساسیت دارند نگرانی نداشته باشند.

ناحیه سینه
یکی دیگر از گزینه های برداشت در کاشت مو به روش BHT قسمت سینه است؛ در این قسمت نیز معمولا فولیکول ها تک تار مویی هستند و البته ضخامت آن ها از ریش کمتر است. نکته مهم اینکه رشد موهای سینه بسیار کندتر از ریش ها و موهای سر است و معمولا هم زمان زیادی در فاز استراحت باقی می مانند. علاوه بر این موهای ناحیه سینه اغلب فر هستند و بیشتر از 5 یا 6 سانتیمتر رشد نمی کنند. با توجه به همین موضوع می توان از این موها در قسمت جلوی سر یا ناحیه وسط استفاده کرد.

مراقبت های قبل و بعد از کاشت مو به روش BHT
مراقبت های قبل از BHT
- تمامی افرادی که قصد کاشت موی سر از بدن دارند، می بایست تمام داروها و یا خوراکی های خاص که مصرف می کنند و حساسیت های دارویی خود را با پزشک خود در میان بگذارند تا تدابیر لازم در نظر گرفته شود.
- همچنین تمامی افراد از یک هفته قبل از کاشت موی سر از بدن می بایست مصرف سیگار، قلیان و نوشیدنی های الکلی را متوقف کنند. چرا که باعث بروز مشکلات نظیر تورم و کبودی پس از کاشت مو می شود.
- به علاوه استفاده از داروهایی همچون آسپرین، وارفارین و ایبوپروفن ها از یک هفته قبل از عمل ممنوع می باشد. چرا که باعث کاهش غلظت خون می شود و باعث ایجاد مشکلاتی در حین عمل کاشت مو می شود.
- قرص های ویتامین E و B نیز ممنوعیت مصرف دارند. چرا که در صورت مصرف قبل از عمل کاشت مو، باعث بروز کبودی های طولانی مدت می شود.
مراقبت های بعد از BHT
- همواره به یاد داشته باشید که نقش شما در نتایج کاشت مو از پزشکتان مهمتر است و نباید آن را دست کم گرفت. رعایت نکات مراقبتی که بعد از عمل به شما ارائه می شود بسیار مهم است و باید با جدیت به آن ها عمل کنید. شاید در روزهای اول بعد از عمل این موضوع کمی برای شما سخت باشد؛ اما زمانی که نتیجه گرفتید متوجه می شوید که ارزشش را داشته است.
- با توجه به اینکه ناحیه اهدا در این روش بر روی بدن شما قرار دارد، بسیار مهم است که در زمان خوابیدن مراقب آن باشید. در واقع شما باید به گونه ای بخوابید که نه فشاری به محل اهدا وارد شود و نه آسیبی به ناحیه برداشت برسد. بهترین راه برای خوابیدن در روزهای اول بعد از کاشت این است که دو بالش زیر سر خود قرار دهید تا سرتان در زاویه ۳۰ تا ۴۵ درجه قرار بگیرد.
- در دوران بعد از کاشت مو از الکل و دخانیات دوری کنید؛ ترکیبات موجود در این مواد بر روی گردش خون تاثیر زیادی می گذارند و باعث افزایش احتمال خونریزی بعد از کاشت می شود. علاوه بر این الکل و دخانیات می توانند بر روی کیفیت پوست نیز تاثیر بگذارند و باعث سفتی آن و کاهش خاصیت ارتجاعی شوند. همین موضوع بر روی گرافت های کاشته شده تاثیر منفی می گذارد و فرآیند رشد آن ها را مختل می کند.
کاندیدای مناسب برای کاشت مو به روش BHT چه کسانی هستند؟
- افرادی که دارای موی کافی در ناحیه ریش، سینه، پاها، بازوها و سایر قسمت های بدن هستند نامزدهای ایده آلی برای این روش هستند.
- در مواردی که موهای پوست سر شخص اهدا کننده کافی نباشد، استفاده از این روش و گرفتن مو از سایر نقاط بدن موثر است.
- هنگامی که جراحی های ترمیمی قبلی، بخش هایی از نقاط طاسی را پوشش نمی دهند، این روش برای رسیدن به نتایج بازسازی کننده و زیبایی شناختی بسیار موثر است.
- هنگامی که پوشش و تراکم موی پوست سر نیاز به بهبود دارد، فرآیند پیوند مو FUE کمک می کند تا گرافت های بیشتری استفاده شده و تراکم طبیعی ایجاد کند.
- افراد مبتلا به خط زخم FUT در ناحیه اهدا کننده سر خود معمولا عمل پیوند مو از بدن را انتخاب می کنند. فرایند دستکاری و پوشاندن زخم های قابل مشاهده، به بازسازی ظاهر فرد کمک می کند.

آزمایشات لازم برای BHT
قبل از انجام کاشت مو از بدن، پزشک انجام برخی از آزمایشات را برای بیمار تجویز می کند. این آزمایش ها عبارتند از: تست سلامت کامل خون، سنجش میزان قند خون، بررسی و ارزیابی زمان پروترومبین و ترومبوپلاستین و… است.
همچنین این آزمایش ها به منظور اطمینان از نبود بیماری های عفونی در خون، همچون هیپاتیت و ایردز انجام می شود. چرا که در صورت وجود این بیماری ها کادر درمان می بایست اقدامات لازم برای پیشگیری از انتقال این بیماری ها انجام دهند.
از دیگر اهداف انجام این آزمایش ها می توان به بررسی انعقاد خون بیمار اشاره کرد. چرا که در صورتی که بیمار دچار انعقاد خون باشد، می تواند مشکلات حاد و جدی در حین عمل ایجاد کند.
عوارض کاشت مو از بدن به سر
روش BHT یکی از کم خطرترین روش های کاشت مو است و با توجه به پیشرفت هایی که در تکنیک های برداشت گرافت صورت گرفته است، عوارض بسیار کمی دارد. البته این بدان معنا نیست که بعد از کاشت با این روش هیچ عارضه ای را تجربه نخواهید کرد؛ اما این عوارض خیلی زود برطرف می شوند و نیازی نیست نگرانی از بابت این موضوع داشته باشید. در ادامه این بخش برخی از عوارض شایع بعد از کاشت به روش BHT را بیان خواهیم کرد.
چند روز بعد از کاشت در ناحیه اهدا و گیرنده اسکارهای بسیار ریزی تشکیل می شود که نشان دهنده بهبود هستند. توصیه می کنیم که به هیچ وجه این زخم ها را دست کاری نکنید یا لایه رویی آن ها را جدا نکنید. با این کار هم به گرافت های مو آسیب رسانده اید و هم در نهایت جای اسکار بر روی پوست شما باقی می ماند.
در اکثر موارد بعد از گذشت ۲ تا ۴ هفته از کاشت موهای کاشته شده کم کم می ریزند؛ این موضوع کاملا طبیعی است و نیازی نیست نگران آن باشید. به طور کلی ریزش یک باره موها بعد از کاشت و رویش مجدد آن ها در سال اول بعد از کاشت طبیعی است و نشان دهنده این است که گرافت ها در حال طی کردن روند بهبودی و رسیدن به نتیجه نهایی هستند.
در ۲ هفته اول بعد از کاشت احساس سوزش، خارش و بی حسی در محل اهدا و گیرنده دارید. علاوه بر این پوست شما ملتهب و قرمز است؛ این عوارض بعد از گذشت نهایتا دو هفته برطرف می شوند و دیگر اثری از آن ها باقی نخواهد ماند.
موهای مورد استفاده در روش BHT باید چگونه باشند؟
پزشکان در زمان انتخاب ناحیه اهدا در بدن فاکتورهای مختلفی را در نظر می گیرند تا مطمئن شوند که این موها قابلیت کاشت دارند. پزشک بر اساس این پارامترها امتیازهایی به گرافت های کاندید برای رشد می دهد و سپس با توجه به نتیجه نهایی ناحیه مناسب برای برداشت را انتخاب می کند.

میزان تراکم
بسته به اینکه در هر سانتی متر مربع از بدن فرد چه تعداد گرافت فعال قابل برداشت وجود دارد، تراکم موها تعیین می شود. ممکن است برخی افراد کمتر از ۲۰ گرافت در یک سانتیمتر مربع از بدن خود داشته باشند که امتیاز ۰ به آن تعلق می گیرد. امتیاز ۱ مربوط به کسانی است که در هر سانتیمتر مربع بین ۲۰ تا ۴۰ گرافت مو دارند و اگر تعداد فولیکول ها بیشتر از ۴۰ بشود، امتیاز ۲ به فرد تعلق می گیرد.
شباهت موهای بدن و موی سر
معمولا موهای بدن از نظر رنگ، ضخامت و میزان نرمی با موهای سر تفاوت زیادی دارند؛ به همین دلیل لازم است که پزشک ناحیه ای را انتخاب کند که بیشترین شباهت را به موهای سر داشته باشد تا یکدستی آن ها از بین نرود. بر اساس میزان تفاوت بین موهای محل اهدا و ناحیه گیرنده امتیاز از ۰ تا ۲ به این پارامتر داده می شود.
تعداد گرافتهای چند فولیکولی
موهای بدن معمولا به صورت تک فولیکولی رشد می کنند؛ به این معنا که در هر گرافت تنها یک تار مو وجود دارد؛ این موضوع باعث می شود که در مقایسه با سایر روش های کاشت مو نیاز به برداشت تعداد بیشتری گرافت وجود داشته باشد.
در بعضی از قسمت ها ممکن است گرافت های فعالی با بیش از یک تار مو نیز پیدا شوند که اگر تعداد آن ها کمتر از ۲۰ درصد کل گرافت های مورد نیاز باشد امتیاز ۰، اگر بین ۲۰ تا ۳۰ درصد باشد امتیاز ۱ و برای بالاتر از ۳۰ درصد امتیاز ۲ را تخصیص می دهند.
مساحت ناحیه برداشت
هرچه مساحت ناحیه برداشت بیشتر باشد، می توان گرافت های بیشتری برداشت کرد؛ به همین دلیل این فاکتور نیز در انتخاب موهای بدن تاثیر زیادی دارد. پزشکان به مساحت کمتر از ۵۰ سانتی متر مربع امتیاز ۰ می دهند. نواحی با مساحت بین ۵۰ تا ۲۰۰ سانتیمتر مربع امتیاز ۱ می گیرند و به بیشتر از ۲۰۰ امتیاز ۲ داده می شود.
طول موهای بدن
بسته به اینکه طول موهای بدن چقدر است و چقدر با طول موهای سر تناسب دارد، امتیازهای متفاوتی به این پارامتر تعلق می گیرد. معمولا موهای کمتر از ۲ سانتیمتر امتیاز ۰ می گیرند. اگر طول آن ها بین ۲ تا ۵ سانتیمتر باشد امتیاز ۱ است و در صورتی که طول موها بیشتر از ۵ سانتیمتر شود، امتیاز ۲ به گرافتها داده می شود.
نتایج کاشت مو به روش BUT
با توجه به اینکه سرعت رشد موهای بدن با موهای سر تفاوت بسیاری دارد، مراحل نتیجه گرفتن از این روش کمی طولانی تر از دیگر روش ها است. به همین دلیل توصیه می کنیم که صبور باشید و اگر احساس کردید که موهای شما یکدستی خود را از دست دادهاند نگران نشوید.
یک ماه بعد از کاشت
ماه اول بعد از کاشت مو بیشتر صرف برطرف شدن عوارض و از بین رفتن دلمه ها و التهابات ایجاد شده می شود. در این زمان معمولا موها در فاز استراحت قرار دارند و تقریبا هیچ رشدی در آن ها دیده نمی شود یا موها بلافاصله بعد از رشد می ریزند.
همین موضوع باعث می شود که متقاضیان تصور کنند که عمل کاشت مو برای آن ها موفقیت آمیز نبوده است و دیگر نمی توانند از آن نتیجه بگیرند؛ اما باید بدانید که این موضوع کاملا طبیعی است و در این زمان شما باید همه تمرکز خود را بر روی رعایت بهداشت و مراقبت از گرافت های تازه بگذارید.
سه ماه بعد از کاشت
معمولا رشد اولیه موها حدود 3 ماه بعد از کاشت به روش BHT صورت می گیرد. موهایی که در این زمان رشد می کنند بسیار نازک و کمرنگ هستند و حالتی تیغ تیغی به کف سر می دهند؛ اما این تازه اولین قدم برای گرافت های کاشته شده است و شما باید به آن ها زمان بدهید تا با محیطی که تازه وارد آن شده اند وفق پیدا کنند و کم کم خود را نشان دهند.
۹ ماه بعد از کاشت
از بعد از ماه سوم که موها شروع به رشد می کنند، تفاوت رنگ و ضخامت موهای کاشته شده و موهای واقعی فرد بسیار به چشم می آید؛ اما بعد از گذشت ۹ ماه این مسئله تقریبا حل می شود و موهایی که اکنون کمی ضخیم تر شده اند و شباهت زیادی به موهای نواحی اطراف دارند دیده خواهند شد.
۱۲ تا ۱۸ ماه بعد از کاشت
در بیشتر افراد 1 سال بعد از کاشت BHT نتایج خود را نشان می دهند؛ اما بسته به سرعت رشد موهای بدن و ناحیه ای که برداشت از آن صورت گرفته است، ممکن است تا حدود 1 سال و نیم بعد از کاشت نیز رشد موها و تغییرات ادامه داشته باشد. در هر حال بعد از گذشت این مدت موهای شما شکلی کاملا یکدست و طبیعی پیدا کرده اند و می توانید از زیبایی و جذابیت واقعی آنها لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: کاشت مو به روش FIT یکی از روش های نوین و جدید در ایران
کاشت مو به روش BHT چگونه انجام می شود؟
پایه و اساس کاشت BHT همان کاشت مو به روش FIT یا FUE است که در آن ها گرافت های مو به صورت دستی یا با استفاده از دستگاه های اتوماتیک به صورت دانهای برداشت می شوند. این گرافت ها معمولا از نواحی زیر ریش، سینه و شکم برداشته می شوند و بعد از آن به صورت دانه ای در ناحیه مورد نظر قرار می گیرند. معمولا پزشکان برداشت از موهای بدن را به عنوان آخرین گزینه در نظر می گیرند و این روش را بیشتر برای افرادی به کار می برند که بانک موی ضعیفی دارند و موهای این ناحیه نمی تواند جوابگوی منطقه طاسی آن ها باشد.