کاشت مو به روش DHI؛ مراحل، هزینه
سریعترین و ارزانترین روش کاشت مو در ایران
به روز رسانی شده در تاریخ 1401/08/19 – 2022/11/10
بیش از 85 درصد از مردان در سن 50 سالگی موهای نازک دارند و بیش از 50 درصد زنان در طول زندگی خود از ریزش مو رنج می برند. در این راستا چندین نوع جراحی کاشت مو برای کمک به رشد مجدد موهای از دست رفته ایجاد شده است که کاشت مو به روش DHI یکی از راهکار های رایج و سریع می باشد.
در این مقاله سعی بر آن شده است که هرآنچه درباره کاشت مو به روش DHI میدانیم را با شما به اشتراک بگذاریم تا به راحتی بتوانید انواع روش های کاشت مو را باهم مقایسه و بهترین را انتخاب کنید.
کاشت مو به روش DHI چیست و چگونه انجام می شود؟
کاشت مو به روش DHI یا کاشت مو مستقیم (DHI: Direct Hair Transplant)یک روش کاشت مو بر پایه FUE است. در روش FUE فولیکول های مو به صورت مجزا از ناحیه اهدا یا بانک مو برداشته می شوند. سپس در ناحیه کاشت حفره هایی ایجاد می شود و فولیکول های برداشت شده درون این حفره ها قرار داده می شوند.
در فرآیند کاشت مو به روش DHI، همزمان با برداشت فولیکول ها، حفره ها در ناحیه کاشت نیز ایجاد می شوند و فولیکول های استخراج شده درون این حفره ها قرار می گیرند. در واقع در کاشت مو مستقیم، فولیکول ها از ناحیه برداشت استخراج می شوند و بلافاصله در ناحیه کاشت جاگذاری می شوند.
در کاشت مو به روش DHI برداشت گرافت ها با استفاده از میکروپانچ ها صورت می گیرد. گرافت های برداشت شده درون محلولی غنی از مواد غذایی قرار می گیرند. به این ترتیب در فاصله زمانی بین برداشت گرافت و کاشت آن، گرافت ها سالم می مانند. کاشت گرافت ها در این روش با استفاده از یک ابزار مخصوص به نام قلم چوی (Choi Pin) صورت می گیرد.
استفاده از قلم چوی در کاشت، تفاوت اصلی کاشت مو به روش DHI با روش FUE است. به همین دلیل گاهی به روش DHI، روش چوی نیز گفته می شود. قلم چوی یا DHI Implanter یک سوزن تو خالی در ابعاد مختلف است که از طریق لوله ای به یک مخزن متصل می شود. با استفاده از قلم چوی در ناحیه گیرنده حفره های کوچک ایجاد می شود و فولیکول های برداشت شده درون این حفره ها قرار داده می شوند.
این سوزن با زاویه ۴۰ الی ۴۵ درجه روی پوست سر قرار می گیرد و برش کوچکی در پوست ایجاد می کند. سپس پیستون تعبیه شده در قسمت بالای آن فشرده می شود و فولیکول ها درون آن رها می شوند و در برش ایجاد شده قرار می گیرد.

مراحل کاشت مو
همان طور که بیان شد، کاشت مو به روش DHI شبیه همان روش FUE است با این تفاوت که فولیکول ها بلافاصله بعد از برداشت در محل کاشت قرار داده می شوند. بنابراین مراحل کلی در این روش، مشابه روش FUE است.
معاینات اولیه توسط پزشک و تزریق بی حسی
مرحله اول کاشت مو مراجعه به پزشک و انجام معاینات اولیه است. در این جلسه وضعیت پوست سر و بانک موی بیمار بررسی می شود. پزشک از انتظارات بیمار آگاه می شود. با توجه به تراکم مد نظر بیمار، وسعت منطقه طاسی و وضعیت بانک مو تعداد فولیکول های لازم برای کاشت در این مرحله مشخص می شود. هزینه کاشت مو و مدت زمان لازم برای کاشت نیز در این جلسه تعیین می شود.
یکی دیگر از نکات مهم در رابطه با جلسه معاینه این است که در این جلسه پزشک با توجه به شرایط بیمار مناسب ترین روش کاشت مو را برای او انتخاب می کند. اگر روش خاصی مد نظر بیمار باشد، پزشک بررسی می کند که آن روش برای بیمار مناسب است یا خیر. بیمار از مزایا و معایب روش انتخابی مطلع می شود و تصمیم گیری آگاهانه ای خواهد داشت.
قبل از شروع برداشت و کاشت گرافت ها، پوست سر بی حس و ضدعفونی می شود. با بی حس شدن پوست، بیمار حین برداشت و کاشت گرافت ها، درد را احساس نمی کند. برای جلوگیری از عفونت، ضد عفونی کردن قبل از کاشت مو الزامی است.
برداشت و کاشت فولیکول ها
همان طور که بیان شد، در کاشت مو مستقیم یا DHI، برداشت و کاشت فولیکول ها در یک مرحله انجام می شود. فولیکول ها با استفاده از میکروپانچ برداشت می شوند و به منطقه کاشت انتقال داده می شوند. با استفاده از قلم چوی شیارهایی در منطقه کاشت ایجاد می شوند و با فشرده شدن پیستون دستگاه، فولیکول ها رها شده و درون حفره های ایجاد شده قرار می گیرند.
افراد مناسب جهت کاشت مو به روش DHI
افراد مبتلا به آلوپسی آندروژنیک (که شایع ترین علت ریزش مو است) بهترین کاندیدها برای کاشت مو به روش DHI هستند. آلوپسی آندروژنیک معمولاً با نام ریزش مو با الگوی مردانه یا زنانه شناخته میشود. ویژگیهای زیر نیز افراد را کاندید مناسبی برای کاشت موی dhi میکند:
- سن: افرادی که قصد دارند کاشت مو به روش dhi انجام دهند باید بالای 25 سال سن داشته باشند زیرا مقدار و نوع ریزش مو قبل از این سن غیرقابل پیش بینی تر است.
- قطر مو: افرادی که موهای ضخیم تری دارند معمولاً نتایج بهتری نسبت به افرادی که دارای موهای نازک هستند به دست می آورند زیرا موهای ضخیم تر به هر فولیکول مو پوشش بیشتری می دهد.
- تراکم موی اهداکننده: زیباجویان با تراکم مو کمتر از 40 فولیکول در هر سانتی متر مربع در محل اهدا کننده خود (بانک مو)، کاندید نامناسبی برای کاشت موی مستقیم در نظر گرفته می شوند.
- رنگ مو: افرادی که موهای روشن یا رنگ مویی نزدیک به رنگ پوست خود دارند، اغلب بهترین نتایج را کسب می کنند.
- انتظارات افراد: آن دسته از افرادی که انتظارات واقع بینانه ای از این متد دارند به احتمال زیاد از نتایج خود راضی تر خواهند بود.

مزایا و معایب کاشت مو به روش DHI
مزایا:
- گرافت های برداشت شده در این روش، به طور مستقیم، پس از برداشت در محل کاشت، قرار داده می شوند. بنابراین احتمال از بین رفتن آن ها در بازه زمانی بین برداشت و کاشت کم می شود. در این روش حدود ۹۵ درصد گرافت های برداشت شده سالم می مانند و پس از کاشت به رشد خود ادامه می دهند؛
- کاشت مستقیم گرافت ها بعد از برداشت، باعث افزایش سرعت کاشت مو با این روش نسبت به کاشت موی FIT شده است؛
- این روش، یک روش تهاجمی با حداقل عوارض است. جای زخم و اسکار در آن به حداقل می رسد و دوران نقاهت آن بسیار کوتاه است؛
- از آنجایی که فولیکول های برداشت شده، مستقیما توسط دستگاه ایمپلنتر کاشته می شوند، احتمال انتقال عفونت در این روش بسیار کم است؛
- سرعت بالای رشد فولیکول ها نیز از دیگر مزایای این روش است؛ در ۹۰ الی ۹۵ درصد از افرادی که از کاشت مو به روش DHI استفاده می کنند، سرعت رشد موها بالا است؛
- با استفاده از قلم چوی، پزشک امکان دقت بیشتری در ایجاد حفره ها و زاویه کاشت گرافت ها دارد. با توجه به این موضوع در کاشت مو با این روش، موها ظاهری بسیار طبیعی تر دارند. تمام تلاش ها در استفاده از تکنولوژی های پیشرفته تر و روش های جدیدتر کاشت مو، به منظور برخورداری از موهایی طبیعی تر با تراکم بیشتر پس از کاشت است.
معایب کاشت مو به روش DHI
- هزینه بالاتر: در این روش با استفاده از ابزارهای کاشت دقیق تر، دقت کاشت افزایش پیدا کرده است و موها ظاهری طبیعی تر دارند. بنابراین هزینه کاشت مو با این روش نیز نسبت به FUE بیشتر است؛
- زمان طولانی تر کاشت مو: با توجه به دقت بیشتر این روش، زمان انجام آن نسبت به کاشت مو به روش SUT کمی طولانی تر است.
- آلرژی به مواد بی حسی: امکان واکنش آلرژیک به مواد بی حسی در تمام روش های کاشت مو از قبیل کاشت مو به روش DHI وجود دارد؛
- عوارضی از قبیل کبودی، تورم و بی حسی: برخی عوارض کاشت مو اجتناب ناپذیر است و در تمام روش ها مشاهده می شوند؛ البته شدت این عوارض در روش های مختلف متفاوت است. عوارضی از قبیل تورم، کبودی، خارش و بی حسی در این روش نیز مشاهده می شوند. بسیاری از این عوارض به طور خود به خود با گذشت زمان برطرف می شوند.
عوارض کاشت مو DHI
از دیگر دلایلی که سبب شده اکثر کاندیدهای کاشت مو از روش DHI برای رفع مشکلات طاسی یا کم مویی خود بهره ببرند؛ مشاهده نشدن هیچ گونه عوارض احتمالی کاشت مو به روش dhi است. با این حال توصیه میشود برای رسیدن به نتیجه مطلوب در انتخاب پزشک خود دقت بالایی به خرج دهید.

مراقبت های بعد از انجام عمل
نتیجه مطلوب از کاشت مو، تنها به مهارت پزشک، تجهیزات کلینیک کاشت مو، انتخاب روش مناسب و ویژگی های فردی بستگی ندارد. تصور اینکه بعد از کاشت مو کار تمام شده است، تصوری نادرست است. رعایت توصیه ها و مراقبت های بعد از کاشت مو، در نتیجه نهایی تاثیر قابل توجهی دارد. ما در اینجا برخی از مراقبت های بعد از کاشت مو را بیان می کنیم:
- رطوبت پوست: در ۵ روز اول بعد از کاشت مو، پوست سر را مرطوب نگه دارید. اسپری های مرطوب کننده به منظور مرطوب نگه داشتن پوست سر بسیار مناسب هستند؛
- کاهش فعالیت های فیزیکی: انجام فعالیت های فیزیکی باعث تعریق می شود، تعریق امکان عفونت محل زخم ها را افزایش می دهد. از طرف دیگر فعالیت های فیزیکی سنگین سبب پارگی مویرگ ها و کندی روند بهبود زخم ها می شود؛
- استفاده از کلاه: در چند روز اول بعد از کاشت استفاده از کلاه ممنوع است؛ اما اگر شرایط بیمار به گونه ای است که روزانه بیش از نیم ساعت در معرض آفتاب مستقیم قرار می گیرد، بعد از گذشت چند روز باید سر را با کلاه بپوشاند؛ در رابطه با زمان استفاده از کلاه نیز باید با پزشک مشورت شود.
- لمس کردن پوست سر: لمس کردن، خاراندن و دستکاری پوست سر سبب تاخیر بهبود زخم ها و آسیب رسیدن به فولیکول های کاشته شده می شود؛
- شستن موهای سر: از شستن موهای سر پیش از زمان مشخص شده توسط پزشک باید خودداری شود. شستوی موها به روش های همیشگی، معمولا ۷ الی ۱۰ روز بعد از کاشت مو شروع می شود. استفاده از مواد شوینده و شامپوها نیز تنها با نظر پزشک مجاز است؛
- الکل و دخانیات: استفاده از دخانیات و الکل جریان خون در سر را کاهش می دهند. بنابراین روند بهبود زخم ها را کند می کنند؛
- لازم است که ملاقات با پزشک و جلسات بعد از کاشت مو، طبق برنامه تعیین شده انجام شود؛
- تمامی داروها از قبیل آنتی بیوتیک، مسکن و سایر داروهای تجویز شده، توسط پزشک به موقع استفاده شوند.
معمولا ۴ الی ۷روز بعد از کاشت مو به روش DHI بیمار بهبود می یابد. حداکثر نتیجه از رشد کامل مو ۱۰ الی ۱۲ ماه بعد از کاشت مو مشاهده می شود.
هزینه کاشت مو به روش DHI
هزینه پیوند مو به روش dhi در مقایسه با سایر روش های کاشت مو کمی بالاتر است. علت آن را می توان به حساسیت بالای کار و تخصص بالایی که پزشک باید در این زمینه داشته باشد ربط داد. ناگفته نماند که قیمت دقیق فرآیند کاشت از یک شخص به شخص دیگر متفاوت است.

کاشت مو DHI در بهترین کلینیک تهران
کلینیک دکتر خلیلی یکی از فعالان عرصه زیبایی در شمال تهران است که تمام خدمات مربوط به زیبایی را به وسیله بهترین و بروزترین تجهیزات پزشکی خدمت مردم عزیز ارائه می دهد. مشتریان عزیز می توانند با مراجعه به این کلینیک از مشاوره رایگان جهت درمان بهره مند شوند .یکی از بهترین خصوصیات کلینیک دکتر خلیلی، عمل کاشت مو است. افرادی که تاکنون به این مجموعه جهت پیوند مو مراجعه کرده اند، از رضایت کامل برخوردار هستند.
ما همواره در تلاش هستیم تا بهترین امکانات را برای شما فراهم کنیم و رضایت مندی شما مشتریان عزیز همواره برای در اولویت قرار دارد. رضایت مندی مشتریان، انرژی مثبتی است که ما را در جهت پیشبرد هر چه بهتر این کلینیک یاری می کند.