کاشت مو به روش FUT؛ مراحل، مزایا و معایب
مقرون به صرفه نسبت به دیگر روش های کاشت مو در ایران
به روز رسانی شده در تاریخ 1401/08/23 – 2022/11/14
ریزش مو یکی از مشکلات رایج است که هم زنان و هم مردان را تحت تأثیر قرار میدهد؛ خوشبختانه این مشکل امروزه با روشهای مختلفی قابل درمان است. کاشت مو یکی از این روشهای درمانی است که میتواند زیبایی و اعتماد به نفس را به افراد برگرداند. کاشت مو به روش FUT یکی از اثر بخشترین روشهای کاشت مو است که به صورت کم تهاجمی، به پوشش نقاطی که دچار طاسی و ریزش مو شدهاند، کمک میکند. برای آشنایی بیشتر با کاشت موی FUT تا انتهای مطلب با ما همراه باشید؛ در پایان شما قادر خواهید بود با آگاهی کامل از این روش، درباره روند درمانی خود برای کاشت مو، تصمیمگیری کنید.
کاشت مو به روش FUT چیست؟
کاشت مو به روش FUT یکی از روشهای درمانی برای کاهش ریزش و رشد مجدد موهاست. در این روش برای پیوند واحد فولیکولی، نواری خطی از مو در ناحیهای از پوست سر برداشته شده و در محل موردنظر پیوند زده میشود. نوار حاوی فولیکول مو پس از قرارگیری در زیر میکروسکوپ استریو به گرافتهای 1 تا 3 فولیکولی تقسیم شده و با ایجاد برشهایی در محل مورد نظر کاشته میشوند. معمولاً در هر جلسه درمانی کاشت، تعداد مشخصی گرافیت مو در منطقه گیرنده کاشته میشود که بسته به شرایط مختلف، میتواند متغیر باشد.
کاشت مو به روش FUT در طی سالهای مختلف به طور مداوم در حال تغییر بوده و پس از ارائه اولیه تا به امروز، همواره در حال تکامل است. میتوان گفت که امروزه FUT به یکی از اصلیترین روشهای کاشت مو تبدیل شده است که میتواند اثرات درمان فوقالعاده را برای درمان طاسی ارائه دهد. این روش روند بهبود کندتری نسبت به روشهای استخراجی دارد اما همواره نتایج طبیعیتری را برای افراد ایجاد میکند.

آشنایی با روشهای کاشت مو
پیش از تصمیمگیری درباره درمان طاسی سر، خوب است که روشهای مختلف کاشت مو آشنایی پیدا کرده و بررسی کنید کدام روش با شرایط شما سازگارتر است. به طورکلی میتوان گفت که امروزه دو روش اصلی برای کاشت مو وجود دارد:
کاشت مو با استخراج واحد فولیکولی (FUE)
در این روش، جراح فولیکولهای مو را به طور مستقیم از پوست سر استخراج میکند. در کاشت مو به روش استخراج واحد فولیکولی ممکن است طی جلسات درمانی طولانیتر و با هزینههای بیشتری انجام شود؛ این ویژگیها باعث شده است که افراد FUT را روش بهتری برای کاشت مو بدانند.
کاشت مو با پیوند واحد فولیکولی (FUT)
در روش FUT، جراح به جای اینکه هر فولیکول مو را مانند روش FUE استخراج کند، نواری را که حاوی فولیکولهای مو است از محل اهدا در پشت سر یا کنارهها، طی عملیات جراحی جداسازی کرده و فولیکولهای مو را جداسازی میکند. این روش به عنوان جایگزین بهتر و با مزایای خاص مورد استفاده قرار میگیرد و نتایج بهتری را برای درمان طاسی ارائه میدهد.

مزایا و معایب کاشت مو به روش FUT
در هر روشی معایب و مزایای وجود دارد و تقریبا می توان این گونه بیان کرد که روشی وجود ندارد که هیچ گونه معایبی را هرچند کم به همراه نداشته باشد. در ادامه شما را با معایب و مزایای این روش آشنا می کنیم.با بررسی مزایا و معایب کاشت موی به روش FUT، میتوانید دیدگاه واضحتری نسبت به این روش و تناسب آن با شرایط و معیارهای خود داشته باشید.
از جمله مزایای کاشت FUT میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- طبیعی بودن محل کاشت مو و ظاهر مو
- کوتاه بودن زمان عمل کاشت مو (تنها در یک جلسه)
- عدم ایجاد فرورفتگی و یا برجستگی در روی سر
- ایجاد خط رویش طبیعی در جلوی سر
- پیوند بیشترین تراکم مو تنها در یک جلسه
- بالا بودن کیفیت موهای کاشته شده در این روش
- کمترین آسیب به پوست سر
- بدون نیاز به برداشتن بافت در ناحیه گیرنده
- این روش نسبت به سایر روشهای کاشت مو به صرفهتر است.
همچنین معایب کاشت موی FUT نیز به صورت زیر بیان میشود:
- ایجاد بی حسی در پوست سر
- ایجاد اسکار و جای بخیه در ناحیه برداشت نوار مو
- امکان اهدا تنها از پوست سر وجود دارد.
- خونریزی و دوران نقاهت نسبتاً طولانیتر
- ریزش مو پس از گذشت چند هفته
- کاسته شدن از حجم بانک مو و عدم توانایی در برداشت دوباره از آن ناحیه برای ایجاد تراکم
- وجود عوارض بعد از جراحی مانند: تورم سر و صورت

روش FUT برای چه کسانی مناسب است؟
به طور کلی معیارهایی وجود دارد که با استفاده آنها میتوانید تعیین کنید که روش FUT راه مناسبی برای درمان طاسی شماست یا خیر. در ادامه میتوانید مواردی از این معیارها را مشاهده کنید:
- منطقه اهداکننده فولیکول باید سالم و کامل باشد.
- پوست سر باید انعطافپذیر باشد.
- بیمار نباید الگوی ریزش موی نامشخص داشته باشد.
- پوست سر باید عاری از طاسی منطقهای باشد.
- فرد نباید دچار تریکوتیلومانیا یا وسواس کندن مو باشد.
علاوه بر این باید بدانید که افرادی که تمایل به کاشت مو دارند، باید منطقه پرتراکم مطلوبی نسبت به منطقه طاسی در پوست سر خود داشته باشند. درواقع بیمار برای درمان طاسی، به منطقهای برای تأمین فولیکولهای موردنیاز برای کاشت نیازمند است. همچنین اگر قصد دارید که پیوند فولیکولها را با سرعت بیشتر و هزینه درمان کمتری انجام دهید، کاشت مو به روش FUT گزینه مناسبی برای شماست.
مراحل کاشت مو به روش FUT
در کاشت مو به روش FUT بسته به دستور کار کلینیک و ناحیه و تراکم موی موردنظر بیمار، در هر جلسه چیزی حدود 2000 تا 3000 گرافت مو پیوند میخورد. بدین ترتیب هر جلسه کاشت مو ممکن است حدود 4 تا 8 ساعت زمان ببرد که این مدت به شرایطی مانند تعداد گرافتهای مورد نظر و تعداد متخصصان کاشت، بستگی دارد. مراحل کاشت موی FUT را میتوانید در ادامه بررسی کنید:

پیش از کاشت مو
- در این مرحله، متخصص کاشت مو ناحیه مورد نظر برای اهدای فولیکول را مورد بررسی قرار داده و از سلامت آن اطمینان حاصل میکند.
- وضعیت فولیکولها، تراکم و پایداری مو مورد بررسی قرار میگیرد و تعداد گرافیتهای مورد نیاز برای کاشت مو، به طور میانگین مشخص میشود.
- ناحیه موردنظر از پوست سر برای اهدای مو تراشیده میشود؛ این ناحیه محلی است که نوار مو از آن برداشته خواهد شد.
- متخصص کاشت مطابق با سلیقه بیمار، خط مو را مشخص میکند.
- بیهوشی یا بی حسی اعمال میشود.
حین کاشت مو
- پوست سر ضدعفونی میشود.
- فولیکولهای موردنیاز برای کاشت با دقت از ناحیه اهداکننده، به صورت نواری باریک جدا میشوند.
- ناحیهای که نوار مو از آن جداسازی شده است، با دقت بخیه میشود.
- واحدهای فولیکولی با استفاده از میکروسکوپ استریو جداسازی میشوند.
- متخصص کاشت پس از تعیین جهت رشد مو، برشهایی در ناحیه گیرنده فولیکول ایجاد کند.
- متخصص فولیکولها را به ناحیه موردنظر پیوند میزند.
بعد از کاشت مو
- فولیکولهای پیوندی در جایگاه موردنظر خود بهبود یافته و به رشد طبیعی خود ادامه میدهند.
- به منظور محافظت از فولیکولهای پیوندی، ناحیه پیوند و همچنین ناحیه برش پانسمان میشود.
- توصیههای مراقبتی لازم توسط متخصصان ارائه میشود.
- با گذشت یک یا دو هفته پس از کاشت، ریزش موی طبیعی اتفاق میافتد.
- پس از گذشت حدود 12 روز، برای کشیدن بخیه به جراح مراجعه کنید.
- در عرض 1 تا 3 ماه میتوانید رویش مجدد نوها را مشاهده کنید.
- پس از گذشت یک سال نتیجه نهایی مشخص خواهد شد و نوها به تراکم مطلوب خواهند رسید.
عوارض کاشت مو به روش FUT
میتوان گفت که هیچ عارضه مشکلساز یا جدی در رابطه با کاشت مو به روش FUT وجود ندارد، اما برخی عوارض جزئی را میتوان به دلیل انجام جراحی در ناحیه کاشت مشاهده کرد. در ادامه میتوانید با برخی از این عوارض آشنایی پیدا کنید:

- ایجاد اسکار و خط بخیه
درواقع پس از اینکه نوار مو از ناحیه اهداکننده در پوست سر برداشته شد، بریدگی در پوست سر باقی میماند که جراح آن را بخیه میکند. پس از گذشت حدود 12 روز بخیه از ناحیه موردنظر حذف شده و اسکاری در آن ناحیه دیده میشود که پس از بهبود تا حدودی باقی میماند.
- ریزش مو بعد از کاشت
ریزش مو پس از کاشت به روش FUT امری رایج بوده و ممکن است بین یک یا دو هفته پس از درمان رخ دهد. در جنین شرایطی هیچ نگرانی وجود ندارد، چراکه نوها مجدداً با تراکمی مطلوب رشد خواهند کرد.
- جوش و آکنه بعد از کاشت
این عارضه معمولاً طی هفته سوم پیوند ظاهر میشود و به تدریج از بین میروند. برای بهبود جوش و آکنهها میتوانید با مشورت پزشک، داروهای ضد التهابی مصرف کنید.
کاشت مو به روش FUT به عنوان یکی از روش های رایج پیوند مو در سراسر جهان محسوب می شود. با وجود اینکه روش های جدیدتری نسبت به این مدل از کاشت مو در سال های اخیر به وجود آمده اند، اما همچنان کاشت مو به روش اف یو تی در بسیاری از کلینیک ها و توسط پزشکان مطرح انجام می شود.
در روش کاشت مو به سبک FUT، پزشک از قسمت پشت سر (بانک مو) فرد بیمار شروع به برداشتن ناحیه ای به عرض حدود 2 سانتی متر و طول 25 سانتی متر می کند. در مرحله بعد قسمت پشت سر بیمار که پوست آن برداشته شده است، توسط پزشک کشیده شده و بخیه زده می شود.
بخیه های روی سر شما بعد از گذراندن 12 روز از کشیده می شوند و باید این نکته را بدانید که هیچ جای نگرانی ای از بجا ماندن جای بخیه وجود ندارد؛ زیرا جای بخیه ها در زیر مو های شما پنهان می شوند و دیده نخواهند شد.
در آخر قسمتی از پوست شما که حاوی گرافت های مو می باشد و توسط پزشک برداشته شده است، به وسیله تکنسین های کاشت مو در قسمت هایی از سر که دچار طاسی شده اند کاشته می شود.
مطالب مرتبط: کاشت مو به روش FIT یکی دیگر محبوب ترین مدل های کاشت مو است که در کلینیک زیبایی دکتر خلیلی ارائه می شود.
بهترین روش کاشت مو کدام است؟
شاید برای شما این سوال به وجود بیاید که از بین روش های مختلف کاشت مو، کدام روش را انتخاب کنید و کدام یک از آن ها بهترین روش محسوب می شود؟!
کاشت مو باید تحت نظر پزشک متخصص انجام شود و بعد از معاینه اولیه سر و موهای شما پزشک، مناسب ترین روش را به شما پیشنهاد می کند.
روش های کاشت FIT و FUT دو مدل از معروف ترین مدل های کاشت مو می باشند که هر یک به نوبه خود از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار هستند که در قسمت قبل معایب و مزایای مدل FUT برای شما توضیح داده شد.
توصیههای قبل از کاشت مو FUT
پیش از شروع روند درمانی و کاشت موی FUT، توصیهها و دستورالعملهای لازم توسط مشاوران و متخصص کاشت مو به شما ارائه میشود. رعایت این دستورالعملها برای رشد مطلوب و رسید به نتیجه دلخواهتان ضروری است، بنابراین دقت کافی را در عمل به آنها به کار ببرید. در ادامه میتوانید به بیان برخی از این توصیهها خواهیم پرداخت:
- حداقل یک روز پیش از فرآیند کاشت، سیگار نکشید، چراکه سیگار بر روند بهبود زخمهای جراحی تأثیرگذار است.
- پیش از فرآیند جراحی کاشت مو، موهای خود را کوتاه نکنید و اجازه دهید ناحیه اهداکننده به اندازه مناسبی برای پیوند برسند و نیز جای جراحی را به خوبی پوشش دهند.
- یک یا دو هفته پیش از جراحی کاشت مو، روزانه حداقل ده دقیقه پوست سر خود را ماساژ دهید تا خون رسانی مطلوبی در آن جریان پیدا کند.
- بهتر است پیش از انجام جراحی کاشت مو، آزمایشهای لازم برای اطمینان از سلامت را به طور کامل انجام دهید.
- دو هفته پیش از جراحی، مصرف داروهای ضدالتهابی ضد افسردگی، آسپرین، مولتی ویتامین و… را با مشورت پزشک خود متوقف کنید.
مراقبت های بعد از کاشت مو
میتوان گفت که مراقبت های پس از کاشت مو، نقش بسیار مهمی در روند بهبود و نتیجه نهایی دارند، بنابراین لازم است که در این مدت نکات مهمی را رعایت کنید. در ادامه میتوانید مواردی را مشاهده کنید که پس از انجام فرآیند کاشت مو FUT باید به آنها توجه داشته باشید:
- محل تورم پیشانی و بین چشمها را مرتباً ماساژ داده و برای تسکین آن نواحی از کمپرس آب یخ استفاده کنید.
- از خم شدن و انجام فعالیتهای ورزشی خودداری کنید.
- از شستشوی ناحیه کاست تا 24 ساعت پس از جراحی خودداری کنید.
- یک هفته پس از کاشت مو، از گرافیتهای کاشته شده محافظت و از تماس با آنها خودداری کنید.
- پانسمان ناحیه اهداکننده را قبل از خواب بردارید.
- حدود 12 روز پس از کاشت، برای کشیدن بخیه به پزشک مراجعه کنید.
- از نصرف کافئین، الکل، غذاهای تند و مولتی ویتامین، تا حدود 2 روز پس از کاشت مو خودداری کنید.
- تا حدود 3 ماه، از قرارگیری پوست سر در معرض آفتاب خودداری کنید.
- دستور دارویی توصیه شده توسط جراح را اجرا کنید.
- هنگام خواب سرد خود را در زاویه 45 درجه نسبت بالش تنظیم کنید.
- بهتر است حدود یک هفته استراحت کنید و سپس به محل کار خود بازگردید.
- پس از گذشت 2 یا 3 روز از کاشت مو، موهای خود را به آرامی و با احتیاط بشویید و بلافاصله به وسیله حوله نرم خشک کنید.

نتایج کاشت مو به روش FUT
همانطور که پیش از این بیان شد، موهای کاشته شده در ناحیه گیرنده پس از حدود2 هفته بعد از جراحی، میریزند و بستر را برای رشد موهای جدید ایجاد میکنند. حدود 3 ماه پس از کاشت مو میتوانید نتایج اولیه را پس از ریزش کامل نوها مشاهده کنید؛ در چنین شرایطی موهای اولیه نازک و شکننده خواهند بود و به تدریج با رشد بیشتر ضخیم و مقاوم خواهند شد. پس از حدود 6 ماه رشد مطلوبی را در موهای خود مشاهده خواهید کرد و پس از گذشت یک سال شما ظاهری طبیعی و مطابق با انتظارات خود خواهید داشت.
توجه داشته باشید که ممکن است اثرات داروی بی حسی تا حدود چندین ماه پس از کاشت، در پوست سر باقی بماند اما نیازی به نگرانی نیست، چراکه این اثرات به تدریج کاهش یافته و هیچگونه مشکل جدی ایجاد نمیکنند. به طور کلی طبق تحقیقات انجام شده، پس از ریزش موی بعد از کاشت حدود 40 درصد از فولیکولهای پیوندی باقی میمانند و مانند موی طبیعی رشد خواهند کرد. بنابراین همواره تراکم بیشتری برای رسیدن به نتیجه نهایی مطلوب، کاشته میشود. لازم به ذکر است که این روش یکی از نتیجه بخشترین روشهای کاشت مو است که در اکثر مواقع نتیجه مطلوب را به بیماران ارائه میکند.

هزینه کاشت مو FUT
عوامل مختلفی در تعیین هزینه کاشت مو به روش FUT نقش دارند، بنابراین برای تعیین هزینه کلی لازم است که ضمن شرایط درمانی خود، با مشاور کاشت مو مشورت. در ادامه میتوانید برخی از عوامل تأثیرگذار در هزینه کاشت موی FUT را مورد بررسی قرار دهید:
- نحوه تعیین هزینه توسط کلینیک
در برخی از کلینیکهای کاشت مو، هزینه کاشت بر اساس تعداد فولیکولهای پیوندی تعیین میشود؛ در حالیکه در برخی دیگر قیمتی ثابت برای کاشت مو وجود دارد.
- تجربه و برد تخصصی جراح
این مورد یکی از مهمترین عواملی است که باید آن را در اولویتهای بالاتری نسبت به هزینه درمان قرار دهید.
- شرایط و وضعیت پوست و موی بیمار
بسته به اینکه چه پوست سر و موهای شما در چه وضعیتی قرار دارند، میزان دقت موردنیاز و در نتیجه هزینه درمان تعیین خواهد شد.

سخن پایانی
خوشحالیم که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید؛ هماکنون شما میتوانید با داشتن آگاهی لازم تصمیم خود را مبنی بر شروع روند درمانی کاشت مو، نهایی کنید. در چنین شرایطی باید بدانید که دریافت مشاوره نقش بسیار مهمی در آگاهی و تصمیمگیری افراد ایجاد میکند؛ در این خصوص متخصصان کلینیک دکتر خلیلی طی جلسات اولیه تجربه شما در خصوص ریزش مو و طاسی و همچنین نتیجه مطلوب شما مورد بررسی قرار خواهند داد. پس از این با در نظر گرفتن انتظارات شما، تعیین خواهند کرد که آیا کاشت مو به روش FUT گزینه مناسبی برای شماست یا باید از سایر روشهای درمانی بهره ببرید. در مراحل بعدی درمان با بالاترین کیفیت به شما ارائه شده و توصیههای مراقبتی دقیق تا رسیدن به نتیجه مطلوب، در اختیار شما قرار خواهد داد. برای دریافت راهنمایی کافی است همین حالا با مشاوران ما تماس بگیرید.