کاشت مو به روش میکروگرافت، هزینه + مزایا و معایب
موثرترین و جدیدترین روش کاشت مو با تجربه میکروگرافت
به روز رسانی شده در تاریخ 1401/09/06- 2022/11/27
همه ما از تاثیر موها بر زیبایی چهره آگاه هستیم و زمانی بیشتر به اهمیت این موضوع پی میبریم که با ریزش یا آسیب مو مواجه میشویم. به جرات میتوان گفت داشتن موهای زیبا و پرپشت یکی از دغدغههای اصلی خانمها و آقایانی است که به صورت ارثی یا به علت مشکلات مختلف موهایشان دچار آسیب شده است. برخیها با بروز اولین نشانههای آسیب در موها به پزشک مراجعه کرده و علت را جویا میشوند، در برخی از موارد ریزش موها با روشهای درمانی قابل درمان و پیشگیری هستند اما در بعضی موارد موهای از دست رفته با هیچ روشی قابل برگشت نیستند. در این موارد فرد میتواند اقدام به کاشت مو کند. پزشکان همواره تلاش کردند تا روشهای کاشت مو را بهبود دهند و به روشهای کم عارضهتر، ایمنتر و نتیجهبخشتر برسند. این تلاشها منجر به پیداش میکروگرافت شده است، کاشت مو به روش میکروگرافت یکی از بهترین تکنیکهای کاشت موی طبیعی است که در این مقاله به معرفی آن میپردازیم.
میکروگرافت چیست؟
یکی از پرطرفدارترین روش های جدید کاشت مو استفاده از میکروگرافت است که این روش درمانی پاسخگوی تمام نیازهای متقاضیان کاشت مو می باشد. تنها تفاوت این روش کاشت مو با روش های دیگر در برداشت گرافت ها مو می باشد. برداشت توسط دستگاه با دقت و ظرافت زیاد در حد میکرو انجام می گیرد در واقع این نوع کاشت از سایر کاشت های دیگر جدیدتر و پیشرفته تر است.

مزایای کاشت مو به روش میکروگرافت چیست؟
این روش کاشت مو، یکی از روشهای جدید و بسیار مناسب است و از جهات مختلفی میتوان به مزایای آن نگاه کرد. به عنوان مثال این روش در مقایسه با روش FUT که سالهای پیش انجام میشد، هم از نظر زمان و هم از نظر دوره درمان بهتر عمل میکند. روش میکرو گرافت، که در آن گرافت های مو برداشته شده و در محل موردنظر کاشت میشوند، نتایجی بسیار طبیعی نیز به همراه دارد.
سرعت بالای این روش نیز یکی دیگر از مزایای آن است. اگر چه شما باید برای کاشت این نوع مو جلسات درمانی مختلفی را انجام بدهید اما هر جلسه ۱ تا ۲ ساعت طول خواهد کشید. زمان کاشت مو البته بستگی به نظر شما نیز دارد و شما میتواند یک دوره طولانی مدت را برای درمان موهای خود استفاده کنید. این روش رشد موها را تا بیشتر از ۸۰ درصد بیشتر خواهد کرد.
از آن جایی که کاشت مو به روش میکرو گرافت نوعی جراحی محسوب نمیشود، خطرات و عوارض جراحیها در این روش کاشت وجود ندارد. هیچ برش عمیقی هم روی سر ایجاد نمیشود.
مزایای کاشت مو به روش میکروگرافت:
- افزایش میزان برداشت از بانک مو با توجه به ویژگی های بانک مو بیمار تا ۲ برابر تراکم برداشت بیشتر در تک روش و تا ۴ برابر تراکم بیشتر برداشت از بانک مو در روش ترکیبی میکروگرافت.
- نداشتن هیچگونه اسکار در محل برداشت و در محل کاشت مو به دلیل استفاده از میکروموتور های ظریف، ایمپلنترهای میکرو و تکنیک جراحی پلاستیک تریکوفیتیک اسکارلت.
- افزایش تراکم کاشت نسبت روش های قدیمی به دلیل کاشت مو در سایز میکرو.
- دوره نقاهت بسیار کوتاه تر نسبت به روش های قدیمی.
- رفع مشکل اسکار و نکروز به طور قطعی.
- رویش سریع تر و حصول نتیجه کاشت مو زودتر از سایر روش ها بدلیل استفاده از تکنیک سلول های بنیادی.
- افزایش سرعت عمل کاشت مو و در نتیجه پیوند گرافت های سالم تر.
تاریخچه کاشت مو به روش میکروگرافت
از آنجایی که همیشه مشکلات ریزش مو حتی در دوره های قبل از ما نیز وجود داشته، متخصصان شروع به تحقیقات در این زمینه کردند تا بتوانند درمانی برای آن بدست آورند. در این بین، یک متخصص پوست به نام نورمن اُرنتریک سال های زیادی از زندگی خود را به تحقیق و پژوهش در زمینه درمان ریزش مو اختصاص داد و در نهایت به روشی برای درمان ریزش مو دست یافت که نام آن را پانچ گرافت نامید.
بعد از آن توجه پزشکان زیادی به این روش جلب شد و شروع به درمان به کمک این روش کردند. به این شکل که ابتدا پیاز موی 4 میلیمتری را برای فرد متقاضی کاشتند. با گذر زمان این روش پیشرفت کرد و دارای چند شاخه شد. به شکلی که متخصصان به این درک رسیدند که کدام مناطق از سر برای دریافت پیاز مو، قوی تر هستند و می توانند بهترین نتیجه را ارائه دهند.
در نهایت پس از آزمون و خطاها و بررسیهای متعدد، روش جدیدی ابداع شد که توانست رضایت پزشک و فرد متقاضی را جلب کند و این روش، میکروگرافت نامیده شد. یکی از دلایل مورد قبول بودن روش میکروگرافت، استفاده بهتر از پیازچه های مو و همچنین سرعت عمل بالاتر آن است که در حال حاضر جدیدترین روش کاشت مو در ایران میکروگرافت است.

کاشت مو به روش میکروگرافت چه تفاوتی با سایر روش های کاشت مو دارد؟
این متدها، تفاوت هایی با هم دارند برای مثال کاشت مو به روش sut در مقایسه با روش fit، در مرحله برداشت مو به جای استفاده از هولدرهای دستی از هولدرهای اتوماتیک استفاده می شود. در واقع تفاوت این روش با روش fit در اتوماتیک بودن هولدر آن است.
روش Sut بدین شکل است که بدون استفاده از تیغ جراحی و داشتن درد و خونریزی، با استفاده از دستگاه های تمام اتوماتیک که ضریب خطای آن ها کاملا پایین است، برداشت فولیکول مو صورت می گیرد. سپس با استفاده از پانچ، برش های کم و خفیفی در پوست اعمال م شود تا فولیکول های مورد نظر به قسمت طاس سر پیوند زده شوند.
کاشت مو به روش میکروگرافت چگونه انجام می شود؟
در جلسه اول کاشت مو، سر بیمار ماساژ داده می شود. سپس به او داروی بی حس کننده تزریق می کنند. این دارو در مناطق اهدا کننده موی سر تزریق خواهد شد. ممکن است که پزشک پیش از تزریق، از اسپری بی حس کننده استفاده کند چرا که خود تزریق به علت نزدیک بودن به کاسه سر ممکن است کمی درد داشته باشد.
سپس پزشک اقدام به ایجاد سوراخ هایی خطی روی قسمت اهدا کننده خواهد کرد. برداشت گرافت های مو بسته به نیاز بیمار با دو تکنیک هولدرهای اتوماتیک در سایز میکرون و در صورت نیاز و وجود سطح طاسی زیاد با روش تریکوفیتیک اسکارلت انجام می شود.
او در مرحله بعد به قسمت هایی که قرار است مو روی آن ها کاشت شود، داروی بی حسی تزریق می کند. سپس به وسیله سوزن هایی بسیار کوچک، سوراخ هایی به اندازه ۱ میلی متر روی قسمت های کم مو یا بی مو ایجاد می شود.
گرافت های موی برداشته شده در آن قسمت ها توسط دستگاهی با نام “میکرو ایمپلنتر” داخل سوراخ های مذکور کاشت می شوند. معمولا بین ۲ تا ۸ ساعت طول می کشد تا عمل انجام شود. یکی از فواید این عمل، داشتن ظاهری طبیعی است.

برداشت مو در روش کاشت مو به روش میکروگرافت
میکروموتورهای اتوماتیک کاشت مو میکروگرافت تا 6/0 میکرون ظریف تر و دقیق تر از سایر هولدرها در روش های دیگر عمل کرده و این باعث برداشت گرافت هایی سالم تر و بیشتر از محل بانک مو میگردد.
این عمل می تواند نسبت به یک فرد تا فرد دیگر میزان درد متفاوتی را به همراه داشته باشد اما بسیاری از افرادی که این عمل را انجام داده اند، از آن به عنوان یک عمل و روش درمانی بدون درد یاد می کنند. بعد از عمل نیز ممکن است کبودی و تورم را تجربه کنید اما استفاده از کمپرس یخ این وضعیت را بهبود خواهد داد.
عوارض میکروگرافت
در واقع می توان گفت کاشت مو به روش میکروگرافت به عنوان جدیدترین و کم عارضه ترین تکنیک کاشت مو در دنیا شناخته شده است. لزوم انجام این متد توسط پزشک متخصص و استفاده از ظریف ترین دستگاههای کاشت مو سبب شده تا تقریبا هیچگونه عارضه ای در پیوند مو به روش میکروگرافت ثبت نگردد.
کسانی که این روش پیوند موی طبیعی را انجام داده اند، بی حسی یا گزگز در ناحیه پیوند زده شده را احساس کرده اند. این امر تا چند هفته بعد از عمل ترمیم مو قابل احساس است. این بی حسی یا لمس شدگی عموماً به دلیل کاهش گردش خون در مویرگ ها ایجاد می شود.
به خاطر داشته باشید که پوست سر شما دچار جراحت شده است. تا زمانی که این رگ ها دوباره احیا شده و بافت های اطراف فولیکول های مو را تقویت کنند، این روند موقت حفظ خواهد شد و دلیلی برای نگرانی شما نیست.
به طور کلی، عوارض جانبی ذکر شده در بالا، عارضه های طبیعی هستند و تقریباً همه آنها طی دو هفته از بین خواهند رفت. پزشک شما داروهایی تجویز می کند تا سریع تر بهبود پیدا کنید. اما مواردی را به صورت احتمالی برای شما ذکر می کنیم تا دقت کافی را در اجرای دستورات قبل و بعد از روش میکروگرافت داشته باشند.
- احتمال خارش یک الی دو روز بعد از پیوند (نباید به هیچ وجه به این خارش ها واکنش نشان دهید. معمولا لوسیون هایی که پزشک تجویز می کند، چاره گشا خواهند بود.)
- احتمال کبودی یا ورم کوتاه مدت در قسمت هایی از پیشانی و اطراف سر که پس از دو روز کاملا محو می شوند.
- کنار گذاشتن تمام فعالیت های ورزشی و کارهای سنگین به مدت یک ماه برای جلوگیری از پارگی رگ ها و مویرگ های سطح سر و باز شدن مجدد زخم ها (خونریزی دوباره از محل زخم، نتیجه پیوند را با شکست مواجه میکند.)
- احتمال وجود درد تا نهایتا یک الی دو روز بعد از کاشت (البته به دلیل استفاده از سایز میکرو معمولا درد خاصی احساس نمیشود.)
- به طور کلی، عوارض جانبی ذکر شده کاملا جزئی و موقتی هستند. بنابراین هیچگونه نگرانی از این بابت نداشته باشید و با آرامش دوره نقاهت خود را بگذرانید.

معایب کاشت مو به روش میکروگرافت
به جرات می توان گفت پیوند موی میکروگرافت فاقد هرگونه معایب و عوارض های جانبی نسبت به سایر روش ها می باشد.
مراقبت های قبل از عمل کاشت مو به روش میکروگرافت
- اگر میخواهید نتیجه کار با شکست مواجه نشود و هزینه و وقت خود را از دست ندهید، حتما به مدت یک ماه قبل از کار، دخانیات و مشروبات الکلی را کنار بگذارید.
- در جلسه مشاوره باید اطلاعات مرتبط با سلامتی خود همانند ابتلا به بیماری خاص و حساسیت دارویی را در اختیار پزشک قرار دهید.
- شب قبل از کاشت مو باید استحمام کنید تا آلودگی های پوستی برطرف گردند.
- در روز پیوند مو حتما لباس دکمه دار بپوشید تا برای تعویض، به سر فشار وارد نشود.
- مصرف داروهای رقیق کننده خون همانند آسپرین، دو هفته قبل از ایمپلنت مو ممنوع است.
مراقبت های بعد از جراحی میکروگرافت
طبیعتا پس از پیوند مو، پوست سر شما دچار جراحت های جزئی می شود. این رگ ها برای احیای مجدد و ترمیم بافت های اطراف فولیکول های مو نیاز به زمان دارند. بنابر این دوره نقاهت معمولا با این مسائل همراه خواهد بود.
- باید رژیم غذایی مناسبی داشته باشید به این معنا که میوه ها و سبزیجات را بیشتر کنید تا زخم ها زودتر بهبود پیدا کرده و خطر عفونت کاهش یابد.
- همچنین مصرف آب را بیشتر کنید تا خون رسانی در بدن تقویت گشته و فولیکول ها دچار کمبود مواد مغذی و اکسیژن نشوند.
- در زمان خواب دقت کنید به هیچ عنوان نباید به محل پیوند فشار وارد شود. حتی در طول روز نباید این قسمت را ماساژ دهید.
- موقع خواب باید سر بالاتر از بدن باشد.
- برای رفتن به سونا، جکوزی، ورزش کردن و انجام فعالیت های سنگین باید از پزشک اجازه بگیرید.
- داروهای تجویز شده را به طور کامل مصرف کنید.
- تا مدتی باید از شامپویی استفاده کنید که پزشک تجویز کرده است.
- خشک کردن مو با سشوار تا مدتی ممنوع است در غیر این صورت فولیکول از دست می رود.
- برای استفاده از از مواد شیمیایی همانند رنگ مو، ژل، اسپری و … می بایست تا یک ماه پرهیز کنید.

کاندیدای مناسب برای کاشت مو به روش میکروگرافت چه کسانی هستند؟
این روش کاشت مو می تواند مورد استفاده افراد زیادی قرار بگیرد. افرادی که دچار انواع طاسی منطقه ای، دائم، ریزش موی شدید و کچلی هستند می توانند به راحتی از این روش استفاده کنند تا بتوانند در بالا یا کنار سر مو بکارند. در این روش معمولا از موهای پشت سر برای کاشت استفاده می شود و افرادی که موهای پشت سر آن ها پرپشت است می توانند نتایج مطلوبی از این روش بگیرند.
همچنین این روش فقط برای افرادی نیست که با کچلی و ریزش موهای سر مواجه هستند. بسیاری از افرادی که قصد دارند برای ابرو یا ریش خود مو بکارند نیز می توانند طبق نظر پزشک و پس از آگاهی یافتن از ویژگی های بدن خود، اقدام به کاشت مو به روش میکروگرافت کنند. تفاوت جنسیتی نیز در استفاده از این روش وجود ندارد.
هزینه میکروگرافت
عوامل زیادی هستند که بر روی هزینه کاشت میکرو گرافت تاثیر می گذارند. به عنوان مثال اندازه آن قسمتی از سر که مو روی آن کاشت شده است، یکی از مهم ترین عوامل در تعیین قیمت است. همچنین ویژگی های خود فرد نیز در این مسئله تاثیرگذار است.
بهترین روش کاشت مو در افراد چیست؟
خوشبختانه روش های مختلفی برای انجام کاشت مو در دسترس است و پزشک با توجه به بررسی ها و معایناتی که در جلسات مشاوره انجام می دهد، به این نتیجه می رسد که کدام روش با توجه به شرایط شما مناسب تر است و نتایج زیبایی و ایده آل تری را به همراه دارد.
نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که تقریبا تمام روش های کاشت مو، با کمترین میزان تهاجم انجام می شوند و احتمال بروز عوارض در آن ها بسیار پایین است. ماهیت کلی روش ها مشابه هم است بدین صورت که با برداشت فولیکول های سالم از ناحیه اهدایی و پیوند آن ها در ناحیه گیرنده همراه است، اما تفاوت اصلی در روش و تکنیک برداشت گرافت هاست.
در میان روش های موجود، تکنیک FUT روشی است که سال هاست مورد استفاده قرار می گیرد و نتایج بسیار خوبی را به همراه دارد و تکنیک SUPER FUE PLUS جدیدترین روشی است که این روزها در ایران استفاده می شود.
