مقالات مرتبط با آنتی بیوتیک ها
موضوعات داغ

پماد تتراسایکلین – نحوه مصرف و درمان

پمادی موضعی جهت رفع عفونت های پوستی

تتراسایکلین ها متعلق به خانواده داروهایی موسوم به آنتی بیوتیک ها هستند. از اشکال موضعی پماد برای درمان عفونت های پوستی استفاده می شود. از پماد مکلوسیکلین و شکل مایع موضعی تتراسایکلین برای کمک به کنترل آکنه استفاده می شود. این داروها ممکن است به تنهایی یا با یک یا چند داروی دیگر برای آکنه استفاده شوند.

فرم های موضعی پماد تتراسایکلین ها بدون نسخه در دسترس هستند. با این حال پزشک ممکن است دستورالعمل ویژه ای در مورد استفاده صحیح از این داروها برای مشکل بیمار پیشنهاد کند. پماد مکلوسیکلین و شکل مایع موضعی تتراسایکلین فقط با تجویز پزشک شما در دسترس هستند.

این دارو در درمان برونشیت مزمن و بیماریهای عفونی نظیر عفونت های ناشی از بروسلا، کلامیدیا، مایکوپلاسما، ریکتزیا و نیز در درمان آکنه ولگاریس و افوزیون پلورال ناشی از سیروز یا بیماری‌ های بدخیم مصرف می‌شود.

پماد تتراسایکلین و موارد مصرف
پماد تتراسایکلین و موارد مصرف آن

پماد تتراسایکلین چیست؟

تتراسایکلین یا تتراسیکلین  (Tetracycline) یک داروی آنتی بیوتیک باکتریواستاتیک می باشد که برای درمان عوارض ناشی از ارگانیسم های حساس استفاده می شود. تتراسایکلین بعد از انتقال فعال به درون باکتری بصورت برگشت پذیر به زیر واحد 30S ریبوزوم باکتری متصل شده و سنتز پروتئین را در باکتری مهار می کند. این دارو نیمه عمر حدود 6 تا 11 ساعته دارد و بعد از آن از طریق کلیه و مدفوع قابل دفع است.

موارد مصرف تتراسایکلین

کپسول تتراسایکلین، در درمان عفونت های ناشی از ارگانیسم های حساس استفاده می شود. همچنین در عفونت های بدون عارضه مجرای ادرار، اندوسرویکال و رکتال کاربرد دارد.

کپسول تتراسایکلین، برای درمان بیماری های بروسلوز یا تب مالت، درمان جوش یا آکنه و شیگلوز یا اسهال خونی باسیلی نیز استفاده می شود. همچنین در درمان بیماران مبتلا به گونوره و سیفلیس که به پنی سیلین حساس هستند نیز استفاده می شود.

دانستنی: هر آنچه در مورد لیزر موهای زائد دائمی لازم است بدانید.

پماد موضعی تتراسیکلین 3 درصد، در درمان موضعی عفونت های چرکی سطح پوست ناشی از ارگانیسم های حساس مصرف می شود (همچنین تتراسایکلین پماد 3 درصد برای زخم، سوختگی، ختنه و سایر آسیب های پوستی استفاده می شود تا از عفونت های چرکی پیشگیری نماید). همچنین پماد تتراسایکلین در درمان موضعی جوش های پوستی یا آکنه نیز کاربرد دارد.

پماد چشمی تتراسیکلین یا تتراسایکلین، در عفونت های سطحی چشم ناشی از ارگانیسم های حساس کاربرد دارد و همچنین درمان کمکی (همراه با داروهای سیستمیک) در بیماری تراخم محسوب می شود.

مکانیسم اثر تتراسایکلین

اثر ضد باکتری: تتراسیکلین باکتریواستاتیک است. این دارو به طور برگشت پذیر به واحدهای ریبوزومی پیوند یافته و ساخت پروتئین باکتری را مهار می کند. طیف اثر این دارو عبارت است از بیماری های ناشی از ارگانیسم های گرم منفی و گرم مثبت، میکوپلاسما، ریکتریا، کلامیدیا و اسپیروکت ها.

این دارو بر بروسلوز، گلاندرز، عفونت ناشی از مایکوپلاسما پنومونیه، لپتوسپیروز، مراحل اولیه بیماری لایم ( Lyme)، عفونت های ناشی از ریکتزیا و عفونت های کلامیدیایی مؤثر است. تتراسیکلین جانشین پنی سیلین در درمان عفونت ناشی از نیسریا گونروه آ نیز هست.

پماد تتراسایکلین و مکانیسم اثر
پماد تتراسایکلین و مکانیسم اثر آن

مصرف دارو در دوران شیردهی و بارداری

مصرف “تتراسایکلین” در 5 ماه آخر دوران بارداری یا سنین کودکی می تواند سبب تغییر رنگ دندان ها شود و حتما در این شرایط باید با یک دندانپزشک برای حل این مشکل مشورت کنید. به یاد داشته باشید که مصرف تتراسیکلین در سال های اولیه زندگی کودک تا هفت سالگی تأثیر مستقیم بر جای می گذارد. این دارو سبب تغییر رنگ و متخلخل شدن دندان ها می شود و دندان ها را در مقابل پوسیدگی آسیب پذیر می کند.

مصرف آنتی بیوتیک تتراسایکلین در دوران بارداری ممنوع است چون باعث ایجاد رنگ های قهوه ای و نازیبایی در دندان های کودک می شود. جذب خوراکی تتراسایکلین ها در صورت مصرف همزمان با شیر (به جز دوکسی سیکلین) آنتی اسیدها، املاح کلسیم، منیزیم و آهن کاهش می یابد.

همچنین دارو برای کودکان زیر 12سال و همچنین در زنان باردار نباید مصرف شود.

پماد تتراسایکلین در دوران شیردهی
پماد تتراسایکلین در دوران شیردهی

هشدارهای مصرف پماد تتراسایکلین

برخی از بیماران به پماد تتراسایکلین حساسیت نشان می دهند و نباید از این دارو استفاده کنند، زیرا در صورت مصرف این دارو ممکن است عوارض های جدی برایشان پیش بیاید. تتراسایکلین در دوران بارداری بخصوص در نیمه دوم بارداری منع مصرف دارد و نباید از آن استفاده شود. همچنین کودکان زیر 8 سال نیز نباید از این دارو استفاده کنند.

بیشتر بخوانیدلیفت صورت به عنوان یکی دیگر از عمل های زیبایی جهت جوان سازی پوست شناخته می شود و شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

نحوه مصرف پماد تتراسایکلین

در زمان مصرف پماد تتراسایکلین باید به نحوه مصرف این دارو توجه کنید تا برایتان بی خطر باشد و همچنین بهترین نتیجه را از این دارو بگیرید. پماد تتراسایلین را قبل از مصرف کنترل کنید تا تاریخ گذشته نباشد زیرا اگر تاریخ گذشته باشد باعث سندرم شبیه فانکونی و سندرم شبیه LE ایجاد می شود.

پماد تتراسیکلین موضعی 3 درصد برای درمان سطحی پوست می باشد و نباید با چشم، بینی یا دهان تماس پیدا کند. در صورت تماس با هر یک از این اندام به سرعت آن را بشویید. محل مورد نظر جهت استفاده از پماد تتراسیکلین موضعی، باید ابتدا توسط آب و صابون شسته شود، سپس خشک گردد و پس از آن دارو روی موضع مالیده شود.

پماد موضعی تتراسیکلین اگر روی لباس، ملحفه یا وسایل دیگری مالیده شود باعث رنگی شدن و لکه دار شدن آن می شود. استفاده از پماد تتراسایکلین برای درمان جوش صورت، در اکثر موارد بعد از 2 تا 8 هفته درمان حاصل می شود ولی گاهی ممکن است دوره درمان تتراسایکلین برای جوش تا 12 هفته نیز طول بکشد.

پماد تتراسایکلین و نحوه مصرف
پماد تتراسایکلین و نحوه مصرف آن

تداخلات دارویی

اگرچه بعضی از داروهای خاص به هیچ وجه نباید باهم استفاده شوند اما در موارد دیگر امکان دارد تعامل ایجاد شود و ممکن است با هم استفاده شوند. در این موارد پزشک ممکن است بخواهد دوز دارو را تغییر دهد. اگر داروی دیگری برای تجویز یا بدون نسخه استفاده می کنید، به متخصص خود بگویید.

عوارض جانبی پماد تتراسایکلین

مصرف پماد تتراسایکلین در برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی داشته باشد که برخی از این عوارض ها خفیف می باشد و طی چند ساعت از بین می رود. اما اگر عوارض شدید بود یا از بین نرفت می بایست سریعا با پزشک خود مشورت کنید. در زمان مصرف پماد تتراسایکلین اگر دچار واکنش های آلرژیک با علائم کهیر، تنفس دشوار، تورم صورت، لب و زبان یا گلو شدید مصرف دارو را قطع و پزشک مراجعه کنید.

برخی از عوارض کمتر شایع می باشد که علائم آن درد، قرمزی ، تورم یا تحریک های پوستی که قبل از مصرف پماد وجود نداشته است. اگر این عوارض را مشاهده کردید حتما با پزشک خود تماس بگیرید. البته این لیست کاملی از عوارض جانبی تتراسایکلین نمی باشد و در صورت مشاهده هر گونه علائم مشکوک با پزشک خود تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید: تزریق ژل راهی برای زیباتر دیده شدن

پماد تتراسایکلین و عوارض آن
پماد تتراسایکلین و عوارض جانبی آن

سخن آخر

شناخت داروها در این زمانه اهمیت زیادی دارد. به عنوان فردی که در قرن بیست و یکم زندگی می‌کنیم، باید دانش کافی در مورد انواع داروها و بیماری ها داشته باشیم تا بتوانیم با کوچکترین علائم به پزشک مراجعه کنیم و دانش کافی در مورد روش درمان و دارویی که مصرف می‌کنیم داشته باشیم. در این مقاله به معرفی داروی تتراسایکلین پرداختیم و امیدواریم در این مقاله شناخت کاملی از این دارو بدست آورده و با دانش کامل از آن استفاده کنید.

 

سوالات متداول

پماد تتراسایکلین برای چه مواردی استفاده می شود؟


فرم های پماد موضعی برای درمان عفونت های پوستی استفاده می شود . کرم مکلوسایکلین و شکل مایع موضعی تتراسایکلین برای کمک به کنترل آکنه استفاده می شود. آنها ممکن است به تنهایی یا با یک یا چند داروی دیگر که روی پوست استفاده می شوند یا از طریق دهان برای آکنه مصرف می شوند، استفاده شوند.

آیا تتراسایکلین زخم ها را بهبود می بخشد؟

پماد آکرومایسین (3% تتراسایکلین) برای عفونت های ثانویه مانند عفونت سطحی پوست، عفونت عمقی پوست، پیودرمای مزمن، تروما/سوختگی و زخم های جراحی نشان داده شده است .

تتراسایکلین چه عفونت های پوستی را درمان می کند؟

اغلب در درمان آکنه شدید یا بیماری های مقاربتی مانند سیفلیس، سوزاک یا کلامیدیا استفاده می شود . تتراسایکلین همچنین برای درمان عفونت هایی که می توانید از تماس مستقیم با حیوانات آلوده یا غذای آلوده به آن مبتلا شوید استفاده می شود.

آیا تتراسایکلین جوش را متوقف می کند؟

تتراسایکلین با کند کردن رشد باکتری هایی که باعث آکنه می شوند عمل می کند . همچنین به عنوان یک ضد التهاب عمل می کند، بنابراین کمک می کند تا جوش ها کمتر متورم و قرمز شوند. تتراسایکلین برای درمان آکنه های متوسط ​​تا شدید استفاده می شود، اگرچه گاهی اوقات برای آکنه های التهابی خفیف که به ویژه سرسخت هستند، تجویز می شود.

چه زمانی نباید از تتراسایکلین استفاده کرد؟

تتراسایکلین ها را به نوزادان یا کودکان 8 سال و کمتر ندهید مگر اینکه پزشکتان دستور دهد. تتراسایکلین ها ممکن است باعث تغییر رنگ دائمی دندان ها و سایر مشکلات در بیماران در این گروه های سنی شوند.

عوارض جانبی پماد تتراسایکلین چیست؟

هیچ عارضه جانبی شایع یا مهمی با این دارو گزارش نشده است .

 

 5/5 (1)

چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا